Fire barn antas å være i live etter flyulykke, – for snart en måned siden

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 30. mai 2023 | 02:07

Fire savnede barn fra Colombia antas å være i live etter en flyulykke i Amazonas-jungelen.

De fire barna fra landets urbefolkning, i alderen 4, 9 og 13 og 11 måneder, antas å ha vandret i jungelen siden de styrtet i det sørøstlige Colombia 1. mai.

Piloten og barnas mor omkom i styrten.

Colombias flyvåpen har sluppet flygeblad og matpakker inn i jungelen, opplyser det colombianske militæret mandag.

Siden ulykken har barna vandret i jungelen, og satellitter har fanget opp spor av ruten deres. Redningsarbeidere har funnet noen av tingene de hadde med seg, samt et overnattingssted og halvspist frukt. I forrige uke fant de et par sko og en bleie.

– Basert på sporene, har vi konkludert med at barna fortsatt er i live. Dersom de var døde, ville det være lett å finne dem, ettersom de ikke ville flyttet på seg, og sporhundene ville funnet dem, sier general Pedro Sánchez, som leder letearbeidet, i et radiointervju på W Radio.

Rundt 200 soldater og urfolk fra Colombia med kjennskap til jungelen deltar i søket. Området det søkes i er på rundt 320 kvadratkilometer.

Pedro Sanchez sier at det colombianske flyvåpenet har sluppet 10.000  løpesedler inn i jungelen som står det både på spansk og barnas eget språk at de skal forholde seg rolige og bli der de er, og flere råd om overlevelse.

Barnefamilien har uttalt at det eldste barnet kjenner jungelen godt.

mest lest