Passasjerer på Air New Zealand må veie seg

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 31. mai 2023 | 10:04

Ta av deg skoene. Gå på vekten!

New Zealands sivile luftfartsmyndighet ber om at dets nasjonale flyselskap veier passasjerer som har avgang på internasjonale flyvninger fra Auckland internasjonale lufthavn til og med 2. juli 2023.

Programmet, som Air New Zealand kaller en passasjervektundersøkelse, er en måte å samle inn data om vektbelastning og fordeling for fly, melder CNN.

«Vi veier alt som går på flyet – fra lasten til måltidene ombord, til bagasjen i lasterommet,» sa Alastair James, flyselskapets spesialist for forbedring av lastkontroll, i en uttalelse. «For kunder, mannskap og kabinbager bruker vi gjennomsnittsvekter, som vi får fra å gjøre denne undersøkelsen.»

Vekt er en personlig greie for mange. For å beskytte enkeltpersoners personvern sier flyselskapet at de har gjort dataene anonyme.

Reisende vil bli bedt om å stå på en digital vekt når de sjekker inn på flyet. Informasjonen om vekten deres sendes deretter til undersøkelsen, men vil ikke være synlig på agentens skjerm.

De vil også plassere bagasjen på en annen identisk vekt for separat veiing.

«Vi vet å tråkke på vekten kan være skremmende. Vi ønsker å forsikre våre kunder om at det ikke er noen synlig skjerm noe sted. Ingen kan se vekten din, ikke engang vi, sa James.

Så spørs det hvor lenge det blir til man faktisk begynner å ta betalt av passasjerene per kilo man veier. For hvorfor skal man måtte betale ekstra for bagasje, men ikke for kjøttvekt?

mest lest