Solberg ber deg debutere: «Mørke krefter» tok fra oss den fineste dagen i fjor

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. juni 2023 | 02:59

Høyre-leder Erna Solberg klatret til topps på taket på Høyres Hus onsdag og heiste Pride-flagget, for å gi støtte til landets skeive.

Hun mener det er det viktigere enn på lenge at folk støtter opp om Pride-markeringene rundt om i landet.

Solberg viser til terroren som rammet Oslo 25. juni i fjor, da to ble drept og 24 skadet da Zaniar Matapour gikk til angrep ved London pub.

– Mitt håp er at flere enn noen gang vil delta på ulike Pride-arrangementer rundt om i Norge i år. Også dere som ikke har deltatt før. Alle grunnene til at folk ikke våger å gå i parader, er grunner til at alle vi som kan, bør gjøre det. Derfor gjør jeg det, sier hun i et intervju med VG.

Solberg sier kampen langt fra er vunnet i Norge.

– Fjorårets angrep på Pride har gjort at det har dukket opp mye tøffere debatter rundt omkring på nettsteder også i Norge, særlig mot transpersoner og kjønnsuttrykk. Det gjør det enda viktige å stille opp under Pride, også for vi som er heterofile, for å vise vår støtte til kjærligheten, sier Solberg.

Les også: PST ser på Pride som mulig terrormål

I et Facebook-innlegg onsdag kveld, starter Solberg med:

«Mørke krefter tok fra oss den fineste dagen under Pride-markeringen i Oslo i fjor sommer. Derfor tyvstartet vi i år Pride-måneden juni én dag på forskudd, med å heise regnbueflagget på taket av Høyres hus.»

«I Norge står vi sammen mot hat, mot hets og mot vold. Vi kommer aldri til å godta at det skal være farligere å være skeiv enn heterofil. I landet vårt skal alle ha frihet til å være seg selv, leve som man vil og elske den man elsker», avslutter hun innlegget med.

mest lest