Pride-flagg revet ned på Fjell i Drammen: Lokalavis peker på muslimske elever

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 6. juni 2023 | 22:46

Flagget ble forsøkt heist gjentatte ganger på Fjell skole under Pride-markeringen onsdag i forrige uke, men ble revet ned. Mandag denne uken var det nytt hærverk på naboskolen i Skoger.

På Fjell skole var prideflagget heist til topps på flaggstangen på onsdag morgen i forrige uke.

Etter noen minuttene ble flagget ble revet ned av elever, fortalte øyenvitner til DRM24. Ansatte skal da ha fått avverget at flagget ble regelrett revet i stykker. Et nytt forsøk ble gjort senere – med samme resultat.

«Flagget ble revet ned igjen etter kort tid, og skal da ha havnet oppe på taket av skolen i vindværet, med snorene hengene etter,» skrev lokavisen.

Etter et tredje forsøk ble flagget dratt ned, tråkket på og spyttet på av elever som egentlig hadde undervisning.

«De elevene som har stått for den uønskede adferden skal være muslimske elever på skolen i de øverste klassetrinnene,» skriver DRM24

Mens hendelsene pågikk skal det fra elevene ha blitt ropt at pride-flaggingen er «haram». Andre muslimske elever skal ha blitt holdt hjemme fra skolen i protest mot Pride-feiringen på skolen.

Rektoren på skolen ønsker ikke å bekrefte opplysningene lokavisen sitter på.

Trist

På mandag denne uken er det naboskolen Skoger som har opplevd at flagget har blitt revet ned.

– I helgen har uvedkommende fjernet regnbueflagget og flaggsnora er klippet over og ødelagt, skriver Skoger skole på sin Facebookprofil mandag.

– Dette er bare trist, og det understreker samtidig viktigheten av Pridemarkering, tenker vi på skolen. Vi holder fram undervisningen om temaet, og kommer ikke til å slutte å jobbe for mangfold og inkludering, skriver Skoger skole videre.

Også på alle skoler i Svelvik sør for Drammen skal Pride-flagg ha blitt revet ned i helgen.

Leder i hovedutvalget for Oppvekst og Utdanning i Drammen, Catrin Janøy (MDG), reagerer med frustrasjon over hendelsene.

– At vi havner i sånne sitausjoner viser bare at vi har et behov for å fortsatt markere pride. Kampen er ikke vunnet, men vi skal ikke la frykten vinne over kjærligheten. Dette betyr at vi bare må fortsette å heise pride-flagget på alle barneskoler i Drammen. Dette er andre året vi har det på skolen, og det skal vi fortsette med, sier Janøy til DRM24.

Også i Bergen og i Seljord har det vært hærverk mot Pride-flagg den siste uken.

mest lest