– En skam for landet vårt

Avatar photo
Publisert 13. juni 2023 | 19:49

Flere kjente LGBT-profiler dukket opp da president Joe Biden inviterte til Pride-feiring utenfor Det hvite hus for noen dager siden.

– Vi er samlet her i dag for å feire det ekstraordinære motet i LGBTQ-miljøet, og for å feire fremgangen de har hatt, sa Biden fra talerstolen under det som skal være den største Pride-feiringen noensinne arrangert av Det hvite hus.

En lang liste profiler ble invitert til feiringen. Mange av de har gjort seg kjent i sosiale medier, som TikTok.

Det er ikke uvanlig at Pride-parader og feiringer skaper kontrovers og overskrifter, spesielt i USA. Denne begivenheten var ikke noe unntak.

Flere av deltakerne kastet toppen og viste frem brystene sine under feiringen, noe som har skapt reaksjoner i sosiale medier.

Den homofile mannen Rose Montoya, som identifiserer seg som kvinne og har tatt brystimplanter, er blant dem som valgte å kaste klærne. Han har selv filmet og episoden og delt det på TikTok.

Radioverten Dana Loesch delte bilder av Montoya på Twitter og skrev:

– Dette bildet er ikke fra Hunter Bidens laptop. Dette er fra Joe Bidens pride-fest utenfor Det hvite hus.

Flere konservative profiler har på Twitter pekt ut Joe Biden og førstedamen Jill Biden som hyklere, ettersom de ved flere anledninger har tatt til orde for anstendighet og orden i Det hvite hus.

– Hundretusenvis av amerikanere har kjempet og ofret livet for at denne mannen skal få sprade rundt utenfor Det hvite hus kledd som en kvinne, med sine falske bryster hengende ut. Det er visst slik vi skal feire vår nye statsreligion, Pride, skriver Ben Shapiro på Twitter.

Andre beskrives hendelsen som respektløs, og mener Pride-deltakerne bør ta besøket til Det hvite hus litt mer høytidelig.

– Slik gikk det for seg da Det hvite hus inviterte til Pride-feiring. Dette er en skam for landet vårt, skriver Chaya Raichik, som står bak den populære Twitter-kontoet «Libs of TikTok»:

Det hvite hus har kommet på banen med en utalelse i forbindelse med videoen som viser de toppløse Pride-deltakerne.

Til The New York Post sa en talsperson for Det hvite hus at Rose Montoya er «persona non grata» ved fremtidige arrangementer, ettersom hun ikke klarte å vise grunnleggende folkeskikk.

Selv om Montoya er mann, hevder han selv å være juridisk registrert som kvinne, noe som kan bety at han kan straffes for å vise frem brystvortene sine. Lokale lover definerer nemlig offentlig nakenhet som å eksponere kvinnelige brystvorter. På videoen hvor han viser frem brystene sine, holder riktignok Montoya hendene forran brystene sine for å dekke til brystvortene.

Medlemmer av den amerikanske hæren har også reagert på Pride-feiringen ved Det hvite hus.

De viser til at ingen andre flagg skal heises like høyt som det amerikanske flagget.

– Dette er skammelig. Det amerikanske flagget skal alltid henge høyest, sier veteranen og Florida-republikaneren Cory Mills.

Nasjonale regler for flagging tilsier at USAs flagg alltid skal være i sentrum, og at det skal henge høyest når det flagges sammen med andre flagg.

– Man skulle tro at Det hvite hus visste dette. Jeg tror de vet bedre, men at de rett og slett ikke bryr seg, sier marineveteranen Chad Robichaux.

mest lest