Demokraten Stacey Plaskett: – Trump må skytes

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 22. juni 2023 | 07:21

Demokraten Stacey Plaskett sier Trump «må skytes» over påstått feilhåndtering av graderte dokumenter.

Kommentarene fra Plaskett kom under et intervju på MSNBC.

Hun sa at tidligere president Donald Trump «trenger å bli skutt» over hans påståtte feilhåndtering av klassifiserte dokumenter før hun raskt korrigerte seg selv for å si at han burde «stoppes».

– At Trump ikke bare har hatt kodene, men nå har den klassifiserte informasjonen for amerikanere og kan legge den ut og dele den på feriestedet sitt med alle og enhver som kommer gjennom, burde være skremmende for alle amerikanere, sa Plaskett til nyhetsanker Jonathan Capehart. «Og han må skytes – stoppes.»

Den 57 år gamle Plaskett, som ikke er stemmeberettiget medlem av Representantenes hus, lo også av påstander om at et «todelt rettssystem» førte til at Trump ble tiltalt, med republikanere som påpekte at Hillary Clinton ikke ble anklaget for å ha oppbevart klassifiserte dokumenter på en privat e-postserver mens hun var utenriksminister.

– Det todelte systemet er ikke å straffe dem mer, sa hun, og hevdet at GOP-lovgivere presset «propaganda» for å få amerikanerne til å mistro føderal rettshåndhevelse. «De vil at det skal tillate dem å slippe unna med mer enn vanlige amerikanere … å få amerikanerne til å tro at de faktisk er hevet over loven».

Plaskett ga ut en uttalelse på tirsdag der hun sa at hun «ikke talte for at noen skulle skyte tidligere president Trump» og at hun «ikke oppmuntret til eller tolererte politisk vold eller oppførsel som går imot demokratiske prinsipper på noe tidspunkt».

mest lest