Bidens svar til journalist vekker oppsikt på sosiale medier

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. juni 2023 | 06:49

President Bidens svar til en journalist som spurte om sønnen Hunters internasjonale forretningsforbindelser vakte oppmerksomhet fra brukere av sosiale medier onsdag.

Biden snakket med journalister utenfor Det hvite hus da han ble presset på angivelige tekstmeldinger fra sønnen fra 2017 som indikerte at presidenten var en del av en forhandling med et kinesisk selskap.

– President Biden, hvor involvert var du i din sønns kinesiske-tekstmeldinger? Satt du der? Var du involvert? spurte en New York Post-journalist.

– Nei, det var jeg ikke, og det gjør jeg ikke – begynte presidenten.

– Var du? spurte journalisten igjen.

– Nei! ropte Biden.

Bidens reaksjon, sammen med hans fortsatte benektelse av å ha vært involvert i sønnens forretningsavtaler, ble angrepet på Twitter som et eksempel på pågående «løgner».

– Temperament, spøkte The Spectator-bidragsyter Stephen Miller.

– Alt han har sagt så langt om Hunter er en løgn. Selv at hans tidligere løgner ikke var en løgn var en løgn. Hvis han nå sier at han ikke var med på denne kinesiske bestikkelsen, kan du være sikker på at han fortsatt lyver», skriver Grabien-grunnlegger Tom Elliot på Twitter.

Les også: WhatsApp-samtalen som avslører Joe Biden: Nå våkner mediene i USA

– Joe Biden er kanskje den største løgneren de siste 50 årene av noen i offentlig tjeneste. Jeg var førstehånds vitne til det i Senatet. Det er ikke noe emne som er for lite han ikke er villig til å lyve om. Hvor sannsynlig er det at han er villig til å lyve om noe så kolossalt? skriver Right on Crime administrerende direktør Brett Tolman på Twitter.

Det opprinnelige spørsmålet refererte til en tekstmelding sendt av Hunter Biden til Harvest Fund Management-sjef Henry Zhao, der Hunter antydet at han satt sammen med sin far for å presse frem en avtale.

mest lest