Eritreer siktet for drap i Oslo: Psykiatri inne i bildet

Avatar photo
Publisert 3. juli 2023 | 21:32

Rundt klokken 12 i dag rykket politiet ut til en leilighet på Vestli i Oslo etter å ha fått melding om bråk fra en bolig.

– Vi møtte en kar som var veldig blodig, og iverksatte livreddende førstehjelp. Dessverre sto ikke livet til å redde, sa innsatsleder Tore Barstad på stedet.

Ifølge iNyheters kilder dreier det seg som et bofelleskap. Den pågrepne har bakgrunn fra Eritrea. Han skal ifølge slektninger ha hatt alvorlige psykiske problemer med psykose og paranoia. De føler oppfølgingen fra helsefaglig hold ikke har vært adekvat.

Politiet opplyste tidligere i dag at de har kontroll på gjenstander de mener kan knyttes til hendelsen, men de vil ikke offentliggjøre hva slags gjenstander det er snakk om.

Den avdøde var da foreløpig ikke identifisert.

– Vi er usikker på om vi har rett identitet. Det må gjennomføres en ordentlig undersøkelse før vi kan varsle pårørende, sier innsatslederen.

– Den siktede mannen er kjørt i arresten. Pågripelsen var helt uproblematisk, sier Barstad.

Språkbarrierer skaper problem

Politiet jobber nå med å finne ut av hva som har skjedd. De skal ha kontroll på flere personer som var til stede.

– Vi har gjennomført en mengde undersøkelser som er naturlig i en sånn sak, som rundspørring av naboer. Vi har fått kriminalteknisk avsnitt på plass for å gjennomføre tekniske undersøkelser, sier Barstad.

Innsatslederen forteller at språkbarrierer gjør det vanskelig å gjennomføre avhør.

– Det tar litt tid før vi har oversikt over hva de faktisk har fått med seg på grunn av kommunikasjonsvansker, sier Barstad.

De har forsøkt å gjennomføre midlertidige avhører ved hjelp av Google Translate.

– Det er ikke holdbart, men gir oss et lite innblikk i hva de kan ha sett før vi har tolk på plass, sier Barstad.

Leiligheten fremstår ifølge politiet som et bofellesskap.

– I den oversikten vi har per nå, er det to vitner i tillegg til avdøde og siktede. Men det er flere personer registrert på adressen. Vi prøver nå å komme i kontakt med dem for å få avklart om de har vært til stede tidligere i dag. Og i så fall om de har noe kjennskap til de involverte i saken, sier Barstad.

Etter det iNyheter kjenner til skal drapsvåpenet skal være en kniv.

Jørgen Granberg bidro til denne saken.

mest lest