Listhaug håper Høyre blir enige med FrP om innvandring: – Helt ville tilstander

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 11. juli 2023 | 14:47

I helgen var Unge Høyre-leder Ola Svenneby ute med ønske om full innvandringsstopp. Frp-leder Sylvi Listhaug håper han får med moderpartriet på det.

– Vi får et samfunn som er i ferd med å falle fra hverandre, sa Svenneby til Aftenposten.

Utspillet kom etter Opptøyer i Frankrike, skyterekord i Sverige og elever som roper «haram» og nekter å håndhilse på kvinner i Oslo-skolen. 

– Jeg mener disse sakene er tydelige eksempler på at vi har noen ganske grunnleggende problemer vi ikke har løst knyttet til integrering, sa Svenneby.

Han vil derfor snu Høyres innvandringspolitikk: Antall kvoteflyktninger skal settes til null, Norge skal gå bort fra dagens asylsystem og begrense familiegjenforening.

Listhaug sier i et intervju med VG at hun håper han lykkes.

– Jeg vil gi ros til Unge Høyre-lederen for å være veldig tydelig på hvor viktig det er at vi tar grep om innvandringen til Norge, sier hun.

Hun peker på at FrP har ment dette lenge:

– Jeg var i Sverige i 2017 og så på svenske tilstander. Det var ille den gangen. Nå er det blitt mange ganger verre. Skyting, håndgranater, drap og helt ville tilstander. Vi ser også her i Oslo at dette utarter seg med knivstikkinger, skyteepisoder og machete-angrep. Vi er inne i en farlig spiral, sier hun.

– Får dette utvikle seg, er det bare et spørsmål om tid før vi har store utfordringer, også i Norge. Det er jeg glad for at Unge Høyre-lederen nå ser, sier Listhaug.

Svenneby har foreløpig liten støtte i partiorganisasjonen, noe Frp-lederen sier at hun håper vil snu.

– Jeg ser at han så langt har null støtte i partiet. Ikke i Unge Høyre, ikke i Oslo Høyre, som fortsetter å skjønnmale situasjonen. Jeg håper nå at Erna Solberg kommer på banen og viser at hun tar utfordringene på alvor, ved å gi ham full støtte, sier Listhaug.

mest lest