‘Just Stop Oil’ aktivister blokkerte veien for kvinne som var på vei til sykehuset med spedbarn

Avatar photo
Publisert 28. juli 2023 | 20:38

En video som spres i sosiale medier viser klimaaktivister fra gruppen ‘Just Stop Oil’ blokkere veien for en kvinne som forsøker å komme seg til sykehuset med spedbarnet sitt.

Flere bilister ber aktivistene komme seg ut av veien. Selv når en kvinne desperat ber dem om å ta hensyn til at hun er på veg til et sykehus med et lite barn, så nekter aktivistene å flytte seg, og fortsetter i sakte gange nedover veien.

I etterkant av hendelsen har journalisten Jon Sopel intervjuet aktivisten Indigo Rumbelow fra ‘Just Stop Oil’. Hun forteller at klimagruppen har en regel om at de skal vike for nødetater med blålys.

Men private bilister vil hun ikke vike for, selv i desperate situasjoner.

– Selv hvis det var min egen mor som måtte på sykehus, så ville jeg hatt forståelse for aktivistene som blokkerer veien, sier Rumbelow, og begrunner det med alvoret hun mener medfølger klimaendringene.

Den svenske avisen Expressen har delt video av episoden på TikTok:

@expressen.se

Det har spridits många videos på sociala medier på klimataktivist gruppen “Just stop oil”. Oftast rör det sig om lugna demonstrationer men de har hamnat i blåsväder när de blockerar bilförare som ska till sjukhus, vilket skett mer än en gång. Indigo Rumbelow är medlem i organisationen “Just stop oil” och blev intervjuad i den dagliga nyhetspodden “The news agents” om just detta. Hon säger att de har en blåljus-policy som innebär att de bryter sin mänskliga kedja och släpper fram polis-, ambulans- och brandbilar. Det som blivit ifrågasatt är att de inte gör detsamma för privatpersoner som akut behöver ta sig fram till sjukhus, bland annat. Reporter: Julia Bobeck #foryoupage #foryou #fördig #nyheter

♬ originalljud – Expressen

Sopel konfronterer klimaaktivisten med tall som viser at bare 16 prosent av befolkningen har et positivt syn på ‘Just Stop Oil’ gruppen, og at resten enten er nøytrale eller negative.

– Er du ikke redd for at metodene deres gjør gruppen uspiselig for folk flest? spør Sopel.

Dette er en moralsk avgjørelse vi alle må ta. Vi kan sitte på rompa og ikke gjøre noe, eller så kan vi engasjere oss i kampen mot klimaendringene, svarer Rumbelow.

mest lest