Kongen og kronprinsen skal besøke Faktisk.no

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 21. januar 2024 | 14:57

Kong Harald og kronprins Haakon besøke Faktisk.no i Pressens hus førstkommende tirsdag. Det kommer frem på kongehusets nettsider der de har gjengitt en pressemelding fra Faktisk.no selv.

«Besøket skal gi Kongen og Kronprinsen innsikt i hvordan Faktisk.no bidrar til å bygge den norske befolkningens beredskap i møte med påvirkning, desinformasjon og et stadig mer fragmentert informasjonslandskap,» heter det i pressemeldingen.

Det referes til det kongen sa i sin nyttårstale.

«Norges beredskap er, når det kommer til stykket, summen av den enkeltes motstandskraft», sa Kongen.

«I talen understreket Kongen flere ganger viktigheten av å snakke sant, og påpekte at vi ikke kan ta fred og frihet for gitt,» heter det videre.

– Faktisk.no sitt formål er å arbeide for at det norske samfunnet skal være motstandsdyktig i møte med feilinformasjon, sier Faktisk.no-redaktør Stian Eisenträger til Journalisten

– Vi er svært glade for at Hans Majestet Kong Harald og Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er interessert i vårt arbeid og gleder oss til å kunne gi dem innsikt i hvordan vi bidrar til å bygge den norske befolkningens beredskap i møte med påvirkning, desinformasjon og et stadig mer fragmentert informasjonslandskap, fortsetter han.

Faktisk.no ble etablert i 2017 og beskriver seg selv som «Norges eneste uavhengige faktasjekkorganisasjon». De er eid av VG, Dagbladet, NRK, TV 2, Amedia og Polaris Media.

«Formålet til Faktisk.no er å arbeide for at det norske samfunnet skal være motstandsdyktig i møte med feilinformasjon. Faktisk.no skal også arbeide for et faktabasert ordskifte og en opplyst samfunnsdebatt,» skriver de.

mest lest