Ap-ordførere ønsker ikke besøk fra partitoppene i valgkampen: – Kan få motsatt effekt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. mars 2023 | 02:52

Mangeårig Ap-ordfører Ole Laurits Haugen feller en hard dom over toppene i eget parti. Han tror mange Ap-ordførere ikke ønsker besøk fra partitoppene i valgkampen.

– Den typen besøk er nok ikke noe man roper om langs kysten, sier han til NRK. Han frykter at slike besøk kan få motsatt effekt.

– Lakseskatten har skapt mye motstand og uro langs kysten. Det er levebrødet til folk vi snakker om. På Hitra har vi hatt noen år med positiv utvikling. Men så blir folk usikre. Her er det ikke bare å gå rundt hushjørnet og skaffe seg nytt arbeid hvis jobben forsvinner, sier Haugen.

Han har vært ordfører i Hitra kommune i Trøndelag i 16 år og leder i tillegg et stort nettverk av kystkommuner.

Flere av Ap- ordførerne har gitt uttrykk for at besøk fra ledelsen i valgkampen snarere kan bli et problem enn en fordel.

Les også: Reindriftssame kalte Støre en «handlingslammet dott» – nå har han beklaget

Haugen er også kritisk til de mange Ap-kollegene han vet er «akkurat like kritiske» til det som skjer, men som ikke tør si fra.

– Jeg synes det blir for feigt, sier han.

Nylig tok Ringebu-ordfører Arne Fossmo til orde for å bytte ut nestleder Bjørnar Skjæran og partisekretær Kjersti Stenseng. Han mener Ap-ledelsen ikke skjønner hverdagen til folk flest rundt om i landet.

Meningsmålingene fra nettstedet Poll of polls, viser et historisk lavmål for Arbeiderpartiet, med en oppslutning på 17,2 prosent hittil i mars og 18,5 i februar.

Ap-veteran: Støre må gå av

mest lest