Paludan nektet innreise i Storbritannia: – Jeg har aldri vært i fengsel

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. mars 2023 | 02:51

Rasmus Paludan hadde planer om å dra til Wakefield for å brenne et eksemplar av Koranen onsdag, men det stoppes av Britiske myndigheter.

Britiske myndigheter nekter Paludan innreise opplyste den britiske sikkerhetsministeren Tom Tugendhat i Underhuset mandag, melder BBC.

Det var etter at labour-medlem Simon Lightwood fra Wakefield i Underhuset ga uttrykk for bekymring rundt Paludans planlagte besøk, at sikkerhetsministeren grep inn.

– Den islamofobe danske politikeren Rasmus Paludan på ytre høyre sa at han drar fra Danmark til Wakefield kun for å brenne Koranen på et offentlig sted. Herr Paludan var tidligere fengslet i Danmark for hatefulle og rasistiske uttalelser. Han er en farlig mann som ikke burde slippes inn i dette landet, sa Lightwood, henvendt til sikkerhetsminister Tom Tugendhat.

Paludan er nå er oppført på britiske myndigheters overvåkingsliste, ifølge Tugendhat.

I en video på Facebook søndag sa Paludan at han ville dra til Wakefield for å bekjempe det han kalte udemokratiske krefter. Onsdag ble valgt fordi dagen markerer starten på ramadan, sa Paludan.

Han skriver på Facebook:

«23. februar 2023 tok en modig og dyktig kristen 14 år gammel engelsk gutt sin egen Koran til skolen. Koranen havnet på bakken og var litt krøllete. Han gikk på skole ved Kettlethorpe High School i Wakefield. Ganske urettferdig ble han suspendert fra skolen. Udemokratiske krefter sendte ham drapstrusler. Udemokratiske krefter, inkludert skoleledelsen og politiet, deltok i en ydmykende seanse der guttens mor måtte be om unnskyldning. Selv om det ikke var noe å be om unnskyldning for».

Paludan la senere mandag ut et bilde på Facebook av Lightwood, med følgende tekst:

– Han har i dag sagt i Underhuset at jeg har vært fengslet. Sannheten er: Aldri i mitt liv har jeg vært fengslet. Jeg har aldri vært i fengsel, skriver Paludan.

Putin-alliert truer Paludan: – Jeg kan ikke tilgi dette – du danske feiging

mest lest