Putin-alliert truer Paludan: – Jeg kan ikke tilgi dette – du danske feiging

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. januar 2023 | 02:17

En video der den danske islamkritikeren Rasmus Paludan brenner Koranen foran Russlands ambassade blir nå besvart med et sint innlegg fra Ramzan Kadyrov.

Tsjetsjenias leder, Ramzan Kadyrov, som er beryktet for å sende leiemordere etter sine fiender, har blitt sint på den danske islamkritikeren og provokatøren Rasmus Paludan.

Den siste uken har Rasmus Paludan brent flere eksemplarer av Koranen foran den tyrkiske og russiske ambassadene i henholdsvis Stockholm og København. Han har lagt ut videoopptak av koranbrenningene på sosiale medier, ifølge danske TV 2, som først meldte om saken.

– Jeg kommer til å brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden i København hver fredag til Sverige slipper inn i Nato, sa Paludan, ifølge Aftonbladet.

I det ene opptaket nevner Rasmus Paludan den tsjetsjenske lederen under brenningen, som har blitt delt igjen og igjen de siste dagene av russiske militære bloggere på Telegram.

Det har fått Ramzan Kadyrov selv til å reagere.

– Den Allmektige er tålmodig og streng når han straffer. Så vit dette, du danske feiging, at du vil finne straffen du så nidkjært søker etter, skriver den tsjetsjenske lederen på sin konto på Telegram.

Deretter knytter Ramzan Kadyrov Rasmus Paludans provokasjon til krigen i Ukraina.

– Så lenge det er slike elendige rotløse individer i verden som brenner Koranen og sårer følelsene til en milliard av jordens innbyggere, vil vi ikke slutte å ødelegge satanistene i Ukraina, skrev Kadyrov.

– La oss gå gjennom hele Europa og rense folket i den gamle verden fra denne vederstyggeligheten forbannet av den Allmektige, skriver han.

Den tsjetsjenske lederen skriver også at han ikke forstår at danske myndigheter kan ha gitt tillatelse til brenningen.

– Hvordan kan dere tillate dette når dere er fullt klar over at dette er en provokasjon som vil bli etterfulgt av et rettferdig svar? spør han danske myndigheter i sitt innlegg.

De sterkeste ordene i innlegget er imidlertid rettet mot Rasmus Paludan, fordi han dedikerte en av koranbrenningene til Ramzan Kadyrov personlig.

– Den danske nerden dedikerte denne pyromaniske ilden til meg. Jeg kan tilgi mye, men jeg vil ikke tilgi denne religiøse terrorhandlingen, akkurat som halvannen milliard muslimer ikke vil. Ja, han begår religiøs terrorisme. For meg er slike provokatører de virkelige terroristene som et sunt samfunn bør frigjøres fra, skriver Kadyrov.

I videoen som har blitt delt på russiske Telegram-kanaler de siste dagene, dukker Rasmus Paludan opp iført en Stram Kurs-caps.

Han snakker engelsk på videoen og sier:

– Nå brenner Koranen. Dette er Khamzat og lederen av Tsjetsjenia sin feil. Hvis de lærte å oppføre seg ordentlig, ville det ikke være nødvendig å brenne Koranen foran den russiske ambassaden.

Paludan på sin side, sier til danske TV 2 at han tar trusselen fra Kadyrov meget alvorlig.

– Han er en av de farligste menneskene i hele verden. Jeg mener, han er langt farligere enn flere terrororganisasjoner. Det er utallige eksempler på at han har drept folk, sier han.

Paludan-hjelper har jobbet for russisk propaganda-avis

mest lest