Paludan: – Jeg skal brenne en koran hver fredag til Sverige slippes inn i Nato

Avatar photo
Publisert 26. januar 2023 | 19:24

– Dette er Erdogans feil. Nå som han ikke vil slippe Sverige inn i Nato, må jeg lære ham om ytringsfrihet frem til han gjør det, sier Rasmus Paludan.

Etter at dansk-svenske Rasmus Paludan brente en koran i Stockholm forrige uke, har Nato-prosessen vist seg å bli svært utfordrende for Sverige.

De faller ikke i god smak hos tyrkerne, som er medlem i NATO.

21. januar ba utenriksministeren i Tyrkia om at Sverige hindrer den planlagte koranbrenningen i Stockholm. Det gjorde ikke svenskene.

Det er på bakgrunn av dette at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa at Sverige ikke kan regne med Tyrkias støtte i søknaden om Nato-medlemskap.

Nå kommer den høyreorienterte politikeren med et nytt løfte til Tyrkias president Erdogan:

– Jeg skal brenne en koran foran den tyrkiske ambassaden i København hver fredag til Sverige slippes inn i Nato, sier han til Aftonbladet.

Les også: Tidligere NRK-journalist mener Arbeiderpartiet er en «fiende av folket»

– Dette er Erdogans feil. Nå som han ikke vil slippe inn Sverige i Nato, må jeg lære ham om ytringsfrihet frem til han gjør det, fortsetter han.

Tirsdag avlyste Tyrkia et planlagt møte med Sverige og Finland angående deres søknader. Fra finsk hold ble det antydet at landet nå vurderer å gå inn i Nato uten Sverige.

Paludan sier at han brenner koraner for å sende et signal til Erdogan om at han ikke kan blande seg inn i hvordan ytringsfriheten i Sverige fungerer.

– Sveriges grunnlov sier at det skal være ytringsfrihet. Man kan ikke forhandle om ytringsfriheten, sier Paludan.

Voldtektsmann identifiserer seg som kvinne: Ble sendt til kvinnefengsel

mest lest