Gull verdt 786 millioner kroner stjålet på flyplass

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. april 2023 | 02:30

Politiet i Canada etterforsker et massivt gullran på Pearson internasjonale lufthavn i Toronto.

Det skriver Toronto Sun.

Tidligere denne uken ble rundt 1,6 tonn gull til en verdi av over 786 millioner kroner stjålet. Det skjedde mens gullet ble fraktet gjennom flyplassen tidligere denne uken.

«Selv om det høres ut som mye gull, og det definitivt er verdt mye, kunne det ha blitt smuglet ut av flyplassen i noe så enkelt som en pickup,» skriver avisen.

Politiet mener at tyveriet ble gjort lokale kriminelle.

«Havner av alle slag, luft og marine, har lenge vært brukt av kriminelle elementer til enten å stjele eller flytte tyvegods. Gjenger og andre organiserte kriminelle elementer jobber hardt for å enten plassere sine folk i jobber i havner, som Pearson, eller kompromittere de som allerede er ansatt der,» skriver Toronto Sun.

Flyplassen håndterer 45% av all Canadas flyfrakttrafikk med mer enn 1 million tonn last som kommer og går fra 175 land rundt om i verden.

Dette er ikke det første gullran som skjer ut av Pearson. I 1952 var ti bokser med gull på vei til Montreal, men bare fire bokser dukket opp. Det tyveriet ble verdsatt til omlag 1,7 millioner norske kroner på den tiden, eller mer enn 23 millioner i dag.

Delte ut penger til fattige – 85 døde og mer enn 300 skadd

mest lest