Dagbladet: Aktuell for toppverv

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 21. april 2024 | 16:38

Ingvild Kjerkol, som nylig måtte gå av som følge av skandalen hvor det kom frem at hun jukset seg til en mastergrad, skal hun ifølge Dagbladets opplysninger allerede være aktuell for ny maktposisjon.

Det skal angivelig dreie seg om jobben som ny komitéleder for Energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Det var ikke mer enn overkanten en uke siden hun måtte tre av som helse- og omsorgsminister. Hun skal angivelig ha blitt avsatt av Støre selv.

Posisjonen som komiteleder er ledig etter at Marianne Sivertsen Næss (Ap) ble ny fiskeriminister på fredag.

– Kjerkols vararepresentant på Stortinget, May-Britt Lagesen, sitter også i energi- og miljøkomiteen. Lagesen mister nå plassen på Løvebakken. Dette øker sannsynligheten for at Kjerkol går inn i nettopp denne komiteen, skriver Dagbladet.

Ifølge Dagbladets opplysninger er det i Arbeiderpartiet ønskelig å unngå ytterligere politisk uro etter Kjerkols avgang med flere omrokkeringer av posisjoner. Dette skal gi intern støtte for at Kjerkol bør overta som etterfølger til den nye fiskeriministeren, Sivertsen Næss.

Les også: Trond Giske, rektoren og Kjerkol (+)

Statsminister Støre og tidligere næringsminister, Jan Christian Vestre, understreket begge Kjerkols betydelige bidrag som helseminister da hun måtte tre av, inkludert hennes arbeid for økt antall fastleger samt arbeidet med psykisk helse og abortlovgivning.

Til tross for ros for hennes innsats, understreket statsministeren at tilliten til Kjerkol var svekket.

mest lest