FrPere til journalist: – Du trenger å bli pult

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 20. april 2024 | 20:49

Kort tid etter at den gang leder for Justiskomiteen, Per-Willy Amundsen, måtte motta sterke represalier fra partiledelsen for innlegg skrevet på Facebook i sene nattestimer, er det nok en fylleskandale som nå preger FrP.

Det er ikke første gang FrPere er i hardt vær for handlinger gjort i beruset tilstand. Også Oslo FrPs Dag Solås måtte gjennomgå etter at han var voldelig og truende under et nachspiel. Saken endte i at bystyrerepresentanten ble fratatt sitt medlemskap i partiet.

Nå kommer det frem at FrP-toppen Erlend Wiborg, som er partiets innvandringspolitiske talsmann, og politisk nestleder i Østfold FrP, Niklas Memic-Eriksen, oppførte seg trakasserende mot en kvinnelig journalist over telefon.

Hendelsen skal ha forekommet sent på kvelden under et utdrikningslag for Memic-Eriksen.

– Det ble sagt ting som «din jævla lille skitne hore», «kom ned til oss, du trenger å bli pult. Vi skal pule deg» og «du trenger pikk», forteller journalisten til Dagbladet.

Memic-Eriksen påstår til Dagbladet at han og journalisten alltid har hatt en leken tone og at han bare tullet med henne, slik de alltid har gjort. Kvinnen benekter sterkt at dette er representativt for deres forhold.

Hun uttaler til Dagbladet at telefonsamtalen opplevdes som «ekstremt ubehagelig».

– Først ble jeg helt stille. Så ble jeg jævlig forbanna, sier hun.

Kvinnen, som Dagbladet har valgt å anonymisere, skal ha regelmessig dekket FrP-saker. Hun reagerer på måten FrPerne snakker til andre mennesker på. Spesielt ettersom én av disse tross alt skulle gifte seg kort tid etterpå.

Mediehuset hvor kvinnen er ansatt har varslet partiet.

Les også: VIDEO: Frps landsmøte blokkert av aktivister

Noen uker etter hendelsen gikk Fremskrittspartiets landsmøte av stabelen. Wiborg hadde lansert seg selv som nestlederkandidat, men valgte etter hvert å trekke sitt kandidatur til fordel for Hans Andreas Limi.

Wiborg møtte ikke opp på landsmøtet, noe Dagbladets kilder uttaler at flere representanter hadde stusset på.

Erlend Wiborg fortalte Dagbladet at årsaken til at han ikke kom på landsmøtet var sykdom. Dagbladet er imidlertid kjent med at det var et ønske fra både mediehuset og partiet om at han ikke deltok på grunn av episoden, skriver avisen.

Både Wiborg og Memic-Eriksen har ikke besvart Dagbladet om gjentatte spørsmål relatert til hendelsen med journalisten. Det har heller ikke kommunikasjonssjefen i FrP, partiet sentralt eller organisasjonsutvalget.

Fremskrittspartiet har behandlet varslet, og representantene har blitt ilagt straff i form av begrensning på tilgang til arrangementer og alkoholforbud til Niklas Memic-Eriksen, samt et formelt varsel til Erlend Wiborg for brudd på varslingsplikt. Også én annen person har mottatt advarsel.

Memic-Eriksen skal i utgangspunktet ha vært delegat til helgens landsmøte, men skal kort tid før møtet ha blitt erstattet av en vararepresentant.

Kilder sier til iNyheter at den kvinnelige journalisten angivelig skal tidligere ha vært medlem av FrPs ungdomsparti, FpU.

mest lest