Norgesdemokratene lanserer ny mediekanal: – Ambisjonen er 100.000 daglige lesere

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 21. april 2024 | 18:20

Denne uken dumpet det ned en pressemelding hos iNyheter.

«Ny konservativ mediekanal lanseres 8. mai!» het det.

Avsendere var Geir Ugland Jacobsen og Øyvind Eikrem. Henholdsvis partileder og nestleder i Norgesdemokratene. Men nå i kapasitet at prosjektleder og konstituert redaktør i «Uten Filter».

I pressemeldingen hevder de at «den norske mediefloraen har lenge vært politisk svært ensidig. Undersøkelser viser at de aller fleste norske medier og snittet av norske journalister og redaktører lener kraftig mot venstre. «

De mener der er «uskrevne lover om hvem som skal få taletid, og hva man skal si og mene i aktuelle spørsmål.»

«Den norske befolkningen blir med andre ord konsekvent feilaktig eller utilstrekkelig informert, hvilket må sies å være et stort demokratisk problem. Norgesdemokratene og andre konservative aktører har lenge sett behovet for et mer differensiert medietilbud i Norge, og nå gjør vi noe med det!»

Lanseringsdatoen er 8. mai for det de kaller «Uten Filter». «Uten Filter» vil være å finnen på tradisjonell nettavis, nett-TV og radio, lover de.

iNyheter tar kontakt med avsenderne. Det er Geir Ugland Jacobsen som svarer på prosjektets vegne.

– Hva er ambisjonene? Hvor mange daglige lesere håper dere på det første året?

Ambisjonen er 100.000 daglige lesere/lyttere innen utløpet av 2025. Minst 50.000 på denne tiden neste år, svarer Ugland Jacobsen.

– Hvor mange artikler planlegger dere daglig 

 Det vil variere med tilfanget. Vi ser for oss en programplan på ukesbasis med en del innslag som kan planlegges og lages i god tid, kombinert med dagsaktuelle saker.

Han forteller videre at ukeprogrammet vil være rullerende – dvs at sendinger gjentas utover dagen og uken, Han viser til TV2 nyheter som eksempel.

Ugland Jacobsen antyder at dagsproduksjonen av nye saker vil ligge mellom 5 og 15.

– Hva er budsjettet?

 Både ambisjonsnivå og budsjett avhenger av kapitaltilgangen. Flere aktører er interessert i å bidra. Det er en del egenkapital avsatt – nok til at vi uansett kan levere et interessant produkt.

Han forteller at de videre vil basere seg på dugnad og eventuelt beskjedent honorar.

Kostnadsbildet vil uansett bli relativt moderat i forhold til produksjonsvolum og kvalitet, fordi vi kommer til å bruke moderne verktøy i stort omfang.

– Hvor mange redaksjonelle medarbeidere blir det?

Vi kommer i starten til å ha tre faste redaksjonelle medarbeidere i tillegg til en teknisk stab. Mye av det redaksjonelle arbeidet vil bli håndtert av den frivillige og ulønnede ressurspoolen vi knytter til oss.

– Hva slags tv- og radiosendinger kan vi forvente?

Dere kan forvente alt mulig – fra informative intervjuer og featureprogrammer, nyhetssammendrag på ukebasis, høyaktuelle nyhetsbulletiner (breaking news), direktesendinger og opptak fra aktuelle hendelser fjern og nær, samt de mest interessante skrevne artiklene transkribert fra skrift til lyd for radio.

Ugland Jacobsen forteller at de kommer til å føle seg frem og tilpasse programplanen til hva publikum «synes å ha mest utbytte av.».

– Hvordan skal dere unngå at dette blir sett på som en partiavis for ND?

Fordi det ikke er en partiavis, svarer partilederen. I ND er vi ikke opptatt av å kappe land med meningsfeller i andre partier. Vi tar her kun et initiativ til felles nytte. Vi ser at det norske folk blir ført bak lyset av de etablerte mediene, ved at informasjon sensureres eller «tilpasses» politisk.

Han sier de vil «lage et bredt tilbud der representanter for ulike partier, interesser og synspunkt kan få komme til orde, og hvor vi søker å få frem virkeligheten slik den faktisk er.»

mest lest