Person funnet død – etterforskes som drap

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. april 2024 | 06:41

Lørdag kveld meldte Øst politidistrikt om at de har funnet en død person i en leilighet i Halden.

– Der måtte politiet inn og foreta livreddende førstehjelp. Den ene personens liv stod dessverre ikke til å redde, sier innsatsleder Frode Petersen til NRK

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 22.30 lørdag kveld.

Ifølge VG er der seks utleieboliger på den aktuelle adressen.

Tidlig søndag morgen opplyser politiet til NRK at den døde er en mann 40-årene.

Det var én person til i leiligheten. En mann i 30-årene hadde pådratt seg mindre skader og ble transportert til Kalnes sykehus i Sarpsborg. Han blir nå betraktet som en mistenkt.

Søndag morgen ble mannen utskrevet fra sykehuset, og er nå pågrepet.

Politiet har vært svært tilbakeholdne med informasjon. Det blir ikke opplyst om politiet har gjort funn av våpen, eller om det er en relasjon mellom de involverte.

Politiet mottok telefoner fra naboer som meldte om bråk i en leilighet. Innsatsleder Petersen forklarte til NRK at de ble varslet om støy, bråk og skrik. Politiet bekreftet tidlig at de hadde situasjonen under kontroll, og det var ingen fare for andre. Krimteknikere er på stedet og gjennomfører undersøkelser og avhør i saken.

Politiet opplyser at pårørende er varslet.

Dette er den 20. drapssaken som norsk politi har håndtert så langt i år, ifølge en oversikt fra NTB for 2024. Totalt er 25 personer drept i løpet av de første fire månedene av året.

mest lest