Miljøaktivister tømmer bildekk for luft i Oslo

Avatar photo
Publisert 21. september 2022 | 21:18

Anonyme miljøaktivister tapper luft ut av dekkene på større biler.

En av bileier som er rammet sier de bare lager problemer for enkeltmennesker uten å fremme klimasaken, skriver Aftenposten.

Onsdag morgen våknet flere Oslo-borgere til en lei overraskelse. På Nedre Tåsen/Voldsløkka var luften tappet fra minst ett dekk på flere biler. Aftenposten skriver at også en hydrogenbil skal ha blitt rammet av miljøaktivistenes pøbelstreker.

«Du er sikkert sint, men ikke ta det personlig. Det er ikke deg, men bilen din», skriver aktivistene som kaller seg «The Tyre Extinguishers» på en lapp som var festet under vindusviskerne på de rammede bilene.

Videre skriver de at aksjonen er rettet mot bruken av bensin- og dieseldrevne personbiler.

Les også: New York saksøker Trump og barna hans

«Verden står overfor en klimakrise. Ifølge FN dør allerede millioner av mennesker av årsaker relatert til klimaendringer, som tørke, orkaner, oversvømmelser, flukt og sult. Hittil har du sannsynligvis blitt minimalt påvirket. Vi trenger akutt handling for å umiddelbart begrense utslippene. Vi tar saken i egen hender ettersom politikerne og styresmaktene ikke gjør det», skriver pøblene.

En anonym personer som hevde å stå bak punkteringene opplyser til Aftenposten at 37 nye «vestkanttraktorer» ble satt ut av spill i aksjonen natt til onsdag. Dermed er det totale antallet punkterte SUV-er på Frogner og i Ullevål Hageby nå oppe i 69 de siste to ukene, forteller vedkommende til avisen.

Marion Walker, en talsperson for Tyre Extinguishers, til Aftenposten i mai at organisasjonen vil beskytte folk fra disse massive forurensende dødsmaskinene som er SUV-er.

– Vi vil ikke stoppe før det blir umulig å eie en stor, forurensende SUV i verdens urbane områder, skal hun ha sagt.

SE: Her blir han slått ned midt i intervjuet

mest lest