Mener DNB utviser moderasjon: – Jeg skjønner at mange syns jeg har en veldig høy lønn

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. oktober 2023 | 07:35

Konserndirektør Kjerstin Braathen mener DNB utviser moderasjon.

Flere reagerer på storbankenes enorme inntjening og milliardutbytter i en tid der hverdagen til mange nordmenn blir tøffere og flere sliter med å betale økte boligrenter.

Torsdag la DNB frem tall som viste at banken tjente 13,2 milliarder kroner før skatt i tredje kvartal. Renteinntektene økte med 3,5 milliarder kroner.

– Jeg skjønner at mange syns jeg har en veldig høy lønn. Så er jeg opptatt av mitt ansvar, det er å lede DNB. Akkurat nå opplever vi at det er mange som har behov for våre råd og innspill, sier Braathen i et intervju på TV 2 Play.

DNB-sjefen har en lønn på over 15 millioner kroner i året. Hun har også kjøpt seg hus med svømmebasseng og tennisbane til over 40 millioner kroner, ifølge TV 2.

– Det har vært politisk vilje om moderasjon i topplønninger, særlig knyttet til statseide selskaper. Er din lønn og bonusordning å vise moderasjon?

– Det syns jeg det er vanskelig å kommentere, all den tid det ikke er jeg som er ansvarlig for å sette mine betingelser. Generelt kan jeg si at jeg er veldig trygg på at DNB utviser moderasjon og at vi har gode tall og referansepunkter som viser til at vi er konkurransedyktige, men ikke lønnsledende.

I EPSIs årlige rapport Bankstudien 2023, kommer DNB nest nederst på listen over bankene kundene er mest tilfreds med.

Det er det dårligste resultatet på 20 år.

mest lest