Jan Petter Sissener med eget skatteforslag: – Meningsløst at folk skal gå sultne i dette landet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. desember 2022 | 02:59

Porteføljeforvalter og megler Jan Petter Sissener har et helt eget skatteforslag.

I Skatteutvalgets rapport som ble lagt fram mandag foreslås flere endringer av hvordan kapitalbeholdning skal beskattes.

Formuesskatten, er økt fra 0,85 til 1,1 prosent de siste årene. Skatteutvalget foreslår en reduksjon til 0,5 prosent for formuer under 20 millioner kroner, og til 0,95 prosent for formuer over 20 millioner kroner. Bunnfradraget økes fra 1,7 til 6,4 millioner kroner.

Porteføljeforvalter og megler Jan Petter Sissener, mener dette er et skritt i riktig retning, om de foreslåtte satsene.

– Jeg er veldig for total fjerning, men det er også positivt å redusere formuesskatten. Dette er en ren ekstra finansieringskostnad man har i Norge, og ikke i andre land, som bare øker avkastningskravet, sier Sissener til Nettavisen.

Les også: – Det er grusomt å tenke på at vi har tre år til med den idioten

Sissener har et forslag om å fjerne inntektsskatt helt på lave inntekter.

– Fjern all inntektsskatt på de første 200.000-300.000. Det er helt meningsløst at folk skal gå sultne i dette landet. Og selvsagt er det da også helt unødvendig å øke momsen på mat, sier Jan Petter Sissener.

Marie Sneve Martinussen, nestleder og finanspolitisk talsperson i Rødt, har sans for skatteforslaget hans.

– Det er et godt forslag å kutte skatt for lavtlønte. Vi vil jo både heve satsen for frikortet og personfradraget, og det vil gi omtrent samme effekt. Men regninga må dekkes inn av noen andre, som da må noen med millioninntekter skatte bidra mer for å dekke inn for de lavtlønte, sier hun til Nettavisen.

Sissener mener Vestre «grafser til seg» statens penger til egen møbelfabrikk

mest lest