CNN og liberale medier latterliggjort for å tone ned volden i Atlanta: – Stort sett fredelig

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 22. januar 2023 | 19:52

CNN-gjest David Peisner ble massivt kritisert lørdag for å ha hevdet at den eneste volden som finner sted i opptøyene som pågikk i Atlanta, var blitt anstiftet av politiet.

Det er et utvalg miljøraktivister, anarkister og andre på vennstresiden med mulig tilknytning til Antifa som antas å stå bak.

«Jeg tror at det er en reell utvisking av linjene i bruken av ordet vold. Er eiendom ødeleggelse vold? For noen mennesker er det sikkert. Men du vet, denne ideen om at å knuse vinduer eller andre handlinger med ødeleggelse av eiendom er det samme. som faktisk vold mot mennesker, er det et slags farlig og glatt konsept,» sa Peisner til CNNs Pamela Brown lørdag på «CNN Newsroom».

«Du fortsetter å bruke disse ordene ‘voldelig, voldelig, voldelig, voldelig’… De eneste voldshandlingene mot mennesker jeg så var faktisk politiet som taklet demonstranter,» la han til.

Peisner antydet videre at gruppen av opprørere var «liten» og at personer involvert i hendelsen opptrådte uavhengig fra «Defend the Forest»-bevegelsen til minne om den 26 år gamle aktivisten Manuel Esteban Paez Teran, som ble drept i en skuddveksling onsdag etter angivelig å ha skutt mot politiet i delstaten Georgia.

Artikkelen fortsetter.

Atlanta-ordfører Andre Dickens irettesatte de som hevdet at anti-politi-opptøyene som ble sett i helgen ikke var voldelige. Han sa at anklagene mot de seks demonstrantene som ble arrestert vil omfatte «innenlandsk terrorisme».

Dickens, en demokrat, presset tilbake på CBS-vert Margaret Brennan under en opptreden på «Face The Nation» søndag morgen. Under et panel som skulle diskutere kriminalitet og vold som plager amerikanske byer, ba Brennan om en oppdatering om protestene som svar på døden til den 26 år gamle miljøaktivisten Manuel Esteban Paez Teran.

Teran gikk angivelig under navnet Tortuguita, identifisert som ikke-binær, og brukte de/det-pronomen. Myndighetene sa at Teran først skjøt og såret en statssoldat som hadde i oppgave å rydde demonstranter fra byggeplassen til et nytt treningssenter for offentlig sikkerhet.

Teran ble angivelig drept av Georgia State Patrol-offiserer som returnerte ild, og Brennan la merke til hvordan protestene i Atlanta sentrum lørdag kom som svar på at politiet sa at kroppskameraopptak av skytingen ikke eksisterer. Dickens la i stedet vekt på hvordan de fredelige protestene gikk over til vold, og la merke til hvordan enkeltpersoner «hadde eksplosiver», «brente ned en politibil» og «knust vinduer i bedrifter».

I en pressekonferanse sa Dickens at de voldelige demonstrantene kom utenbys fra.

Artikkelen fortsetter.

«Forbrytelsene spenner fra vold til innenlandsk terrorisme til overfallsbatteri og noen andre ting,» sa ordføreren. «Men ja, det er voldelig når noen snur seg for å brenne ned en politibil eller bryte vinduer eller ha eksplosiver på seg. Jeg kommer ikke inn på navnene. Jeg kjenner ikke alle organisasjonene. Jeg lar dere alle bestem hvem som gjorde det. Jeg vet bare at de er arrestert. Og hvis de kommer til Atlanta, igjen, for å skape kaos, vil de bli arrestert igjen.»

Flere klipp viser volden.

Da demonstrantene blir pågrepet spiller de på meme-et fra George Floyds død: «I can’t breathe».

Artikkelen fortsetter.

Flere på sosiale medier minnet i helgen på hvordan de liberale mediene stadig tonet ned volden som raste i flere byer i USA i 2020 etter drapet på George Floyd. Da var mantraen fra ABC News og andre at protestene, som kom fra Black Lives Matter, Antifa og andre venstreorienterte grupper, at de var «stort sette fredelige».

Til tross for massiv ødeleggelser, skadde og også dødsfall.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Status og ambisjoner for iNyheter: Betydelig oppgang

mest lest