Se hva den humanoide roboten får til: Nesten «creepy»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 22. januar 2023 | 11:34

Boston Dynamics siste video av sin seks fot høye bipedale humanoide, Atlas, viser at den har tilegnet seg nye ferdigheter som gjør den i stand til å operere i komplekst terreng.

Boston Dynamics Atlas-team, ledet av Scott Kuindersma, sa til The Verge at videoen er «ment å kommunisere en utvidelse av forskningen vi gjør på Atlas.»

Videoen viser Atlas som opererer autonomt og jobber på en provisorisk byggeplass. En arbeider ber den tobeinte roboten om verktøyvesken sin mens han er høyt oppe på et stillas. Roboten henter posen og leverer posen til arbeideren.

Artikkelen fortsetter.

«Vi tenker ikke bare på hvordan vi kan få roboten til å bevege seg dynamisk gjennom miljøet, slik vi gjorde i Parkour og Dance.

«Nå begynner vi å sette Atlas i arbeid og tenke på hvordan roboten skal være i stand til å oppfatte og manipulere objekter i omgivelsene,» sa Kuindersma.

Siden Hyundai Motor Group kjøpte en kontrollerende eierandel i Boston Dynamics for 1,1 milliarder dollar i 2021, har det vært en merkbar endring i meldinger fra robotikkselskapet som ser ut til å presse disse tobeinte robotene nærmere kommersialisering for virkelige applikasjoner.

Status og ambisjoner for iNyheter: Betydelig oppgang

mest lest