− Har tillit til Ingvild

Avatar photo
Publisert 22. januar 2024 | 18:47

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avventer Nord universitets konklusjon i Kjerkol-saken. Inntil videre har han tillit sin helseminister.

Etter det ble kjent at flere avsnitt i Ingvild Kjerkols masteroppgave er identisk med tekst fra andre oppgaver, har Nord universitet bestemt seg for å granske saken i en prosess som unntas offentlighet.

– Det er en sak jeg tar på alvor og jeg er opptatt av at saken blir behandlet grundig, sier Støre under en pressekonferanse mandag, og legger til:

– Jeg har tillit til Ingvild som helse- og omsorgsminister og er glad for at Nord universitet nå vil foreta en vurdering av oppgaven.

Statsministeren understreker at det er opp til universitetene å vurdere hva som er et brudd på regelverket, alvorlighetsgrad og eventuelle konsekvenser.

– Den enkelte student har rett til å bli vurdert ut fra prosedyrene som gjelder. Og det er en rett som også må gjelde for Kjerkol, sier Støre.

Støre åpnet mandagens pressekonferanse med å henvise til at Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) i helgen valgte å trekke seg etter det ble kjent at hun har kopiert andres tekst i sin masteroppgave.

Statsministeren sier at han støtter Borchs vurdering.

Det er uklart hvorfor Støre vurderer sakene til Borch og Kjerkol forskjellig, skriver VG.

mest lest