Ordfører raser mot Røkke-hets fra Bergstø: – Dette er lavmål

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 22. mars 2023 | 08:14

«Røkke ranet kysten og stakk av til Sveits, sa SV-leder Kirsti Bergstø i sin aller første tale som nyvalgt SV-leder søndag.

– Han kan ryke og reise for min del, sa Bergstø, til stor applaus fra landsmøtesalen.

Asker-ordfører Lene Conradi. Foto: HLundgaard/Wikimedia.

– Dette er et slikt lavmål at det er fristende å ikke kommentere på det, sier Asker-ordfører Lene Conradi til Nettavisen.

– Det er av stor nasjonal betydning at vi tar vare på de som investerer i verdiskapningen i landet vårt. Å skjelle ut navngitt person som gribb, usolidarisk og egosentrisk, slik hun gjør, er ufint og respektløst, sier hun.

Lene Conradi mener SV-lederen bør heller forsøke å finne ut av som har skjedd med det norske skattesystemet som gjør at så mange formuende velger å flytte ut.

– Da vil hun finne ut at eiere må ta ut stadig større utbytter for å betale stadig mere i skatt. Nå har mye blitt for mye. Dette svekker norske bedrifters investerings- og konkurranseevne. Og er det noe staten som skatteinnkrever, har nok av så er det kapital, sier hun.

Asker-ordføreren påpeker at Bergstø tydeligvis ikke skjønner at verdier må skapes før de kan deles.

Conradi  har lang fartstid med 16 år som ordfører. Hun forteller til Nettavisen at gründere som skaper arbeidsplasser, jobber hardt, tar risiko, fortjener en stor takk.

– Så håper jeg SVs nye partileder heller bidrar til å heve enn senke standarden på vårt politiske ordskifte, sier Conradi til Nettavisen.

– Farvel til det pragmatiske SV

mest lest