TV 2-ansatte har følt seg «utrygge»: Nå mister sjef personalansvar

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 22. mars 2023 | 20:12

Men han beholder stilling i ledergruppen.

Det er en merkelig sak i TV 2 om dagen. Salgs- og markedsdirektør i TV 2 gjennom en årrekke, Bjørn Gunnar Rosvoll (56), mister arbeidsoppgaver som følge av frykt han har forårsaket. Det har kommet varsler.

– Jeg har åpenbart ikke skjønt at min lederstil, min måte å kommunisere på, bråheten, tonen og tøffheten har ført til at de rundt meg har følt seg utrygge. Dette er jeg virkelig lei meg for, og jeg må selvsagt gjøre noe med det, sier Rosvoll til VG.

Marius Høgebøl (48) overtar som salgsdirektør, mens Rosvoll nå kun skal være markedsdirektør. Men Høgebøl skal fortsatt rappportere til Rosvoll. Han får altså ikke sparken.

– Vi ble i februar gjort kjent med at Rosvolls lederstil har påvirket arbeidsmiljøet til flere av hans ledere, og at hans lederstil har skapt et utrygt arbeidsmiljø, sier TV 2-direktør Olav Sandnes.

På spørsmål om hvorfor Rosvoll får bli sittende i ledergruppen etter varslingssaken, svarer toppsjefen:

– For Rosvoll betyr dette store endringer og konsekvenser. Han skal ikke lenger ha operativt ansvar eller personalansvar. Rosvoll er svært innstilt på å endre seg. Da er jeg opptatt av å gi ham en sjanse til nettopp det.

Derfor skriver vi om Lars Gule

mest lest