Tegnet privat helseforsikring for sine ansatte og seg selv

Avatar photo
Publisert 22. april 2024 | 17:16

Nestleder i Arbeiderpartiet og regjeringens nye helseminister Jan Christian Vestre inngikk avtale om privat helseforsikring for sine ansatte i familieselskapet Vestre AS. Det skriver TV 2.

«Ansatte i Vestre har behandlingsforsikring. I Norge leveres dette gjennom Gjensidige. Forsikringen kom på plass i 2018 etter ønske og forslag fra de ansatte i forhandlinger om total kompensasjonspakke i selskapet,» skriver nåværende daglig leder Bjørn Fjellstad i en epost til TV 2 mandag.

På tidspunktet avtalen ble tegnet, var Vestre daglig leder i selskapet. Han eier fortsatt 70 prosent av selskapet, skriver TV 2.

Ifølge Fjellstad dekker den private forsikringen elementer rundt lovbestemt yrkesskade og yrkessykdom, samt behandlingsforsikring.

Mandag kveld bekrefter Vestre til TV 2 at avtalen også omfattet ham selv mens han var daglig leder.

– Jeg kan bekrefte at Vestre AS innførte en avtale om helseforsikring i 2018 da jeg var daglig leder. Det innebærer at jeg hadde privat helseforsikring som en del av denne avtalen, frem til jeg sluttet i Vestre AS i oktober 2021, sier han til kanalen.

I 2021 gikk Arbeiderpartiet til valg på en sterk, offentlig helsetjeneste samtidig som de gjorde det klart at de vil arbeide mot en todeling av helsevesenet der private tilbydere utgjør en større del av helsevesenet. På landsmøtet i fjor vedtok partiet en uttalelse om å gå til kamp mot private helseforsikringer.

mest lest