Mener Telenor «jakter» på egne ansatte: – Det har dannet seg en fryktkultur

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 22. april 2025 | 21:00

Telenor-ansatte beskriver en fryktkultur og økende psykisk belastning som følge av nye nedbemanninger i selskapet.

– De ansatte har døpt det om til vårjakta, forteller May-Iren Arnøy, divisjonstillitsvalgt for EL og IT Forbundet i Telenor Business til FriFagbevelse.

Arnøy sier det nå er blitt et årlig fenomen at ansatte frykter for jobbene sine på våren.

– Det har dannet seg en fryktkultur i divisjonen. De ansatte tør ikke si sin mening til ledelsen. De er livredde for at de kan være den neste på lista, sier hun.

Hun opplyser at mange nå trenger psykisk helsehjelp på grunn av det vedvarende presset og usikkerheten.

– Folk blir usikre og redde. De klarer ikke å komme inn i ny organisasjon og rutiner før det skal endres nok en gang. De føler at de konstant henger bakpå, vi lever i en ubehagelig og usikker tid, sier klubblederen til FriFagbevegelse.

Siden 2020 har det vært fire runder med nedbemanninger i divisjonen, i tillegg til flere omorganiseringer. I år skal det kuttes ytterligere, men i et mindre omfang enn tidligere.

– Det kommer fra toppen. Selskapet går bra, men det er et konstant fokus på kostnadskutt, og kuttene skal helst skje gjennom nedbemanninger, sier Arnøy.

Hun mistet selv arbeidsplassen sin i fjor, etter 21 år ved kundesenteret i Rørvik, da 35 ansatte måtte finne seg nye jobber.

– Det stemmer at Telenor Business går igjennom endringer som nok kan oppleves som tøffe for enkelte medarbeidere. Samtidig er det slik at konkurransen i forretningsmarkedet er svært krevende, og vi må gjennomføre flere grep for å sikre at divisjonen leverer på kundebehov og sikrer vekst. Da er dessverre nedbemanning ett av tiltakene, svarer fungerende HR-direktør for Telenor Norge, Karianne Lampe Oppegaard, på epost til FriFagbevegelse.

mest lest