BMW har kun bygget én av denne

Avatar photo
Publisert 22. mai 2023 | 22:17

BMW Concept Touring Coupé ble avduktet på årets Villa d’Este.

Bilhowet holder til ved Lake Como i Italia, og er blitt arrangert i regi av BMW de siste ti årene. Selv om Villa d’Este først og fremst handler om å hedre klassiske biler fra hele 1900-tallet, så benytter bilprodusenter gjerne anledningen til å avduke nye biler.

I år møtte BMW opp med en bil de kun har bygget ett eksemplar av. De kaller den «Concept Touring Coupé».

Silhuetten er stilig. Den minner ikke bare om den ikoniske «klovneskoen» Z3 M Coupe fra 1998. Konseptet ser nemlig også ut til å ha tatt inspirasjon fra Ferraris stasjonsvogn GTC4 Lusso.

De siste årene har BMW blitt offer for mye velfortjent mobbing over størrelsen på grillene deres. Med dette designet ser det ut som produsenten har valgt en konservativ utforming av bilens ansikt. Likevel er fronten kanskje det styggeste ved hele bilen.

Grillen er betraktelig flatere og tar mindre plass en hva vi er blitt vandt med fra BMW de siste årene. Foto: BMW.

Det unike med denne modellen er sideprofilen. Modellen ser ut som en flatpresset crossover på steroider.

Bilen er veldig lik dagens Z4 coupeer. Sett fra siden har den og klare trekk som minner mer om Z3’en fra 90-tallet.

Les også: – Ikke nødvendig med fartsgrenser

Under panseret sitter det en 3.0 liter rekkesekser med turbo, som produserer 335 hestekrefter. Dette er den samme B58-motoren BMW puttet under panseret på den nyeste Z4 M40i, 840i, 540i og X7 xDrive40i, bare for å nevne noen.

Toyota valgte også å putte denne BMW-motoren under panseret på sin nyeste Supra.

Ser man bort fra motoren, er kanskje rumpa det flotteste med denne konseptbilen.

Det er mye som skjer på en gang i designet av bilen bakside. Foto: BMW.

Sjeldent ser man så aggressive design fra BMW. På denne modellen funker det i alle fall ypperlig.

Bilen har flotte linjer. Sideprofilene til BMW pleier å se bra ut. Foto: BMW.

BMW har også utviklet en helt unik lakk for denne modellen. Fargen er brun, med grå toner, og flak av blått glass. Dette kombineres med detaljer i sølv og bronse.

De heslige felgene smigrer dessverre ikke denne bilen. BMW har utviklet mange glimrende originale felgdesign gjennom årene, men mesterverkene finner man dessverre mellom en god del skivebommer. Fremme har bilen 20-toms felger, og bak sitter det to 21-tommere. Felgene er i det aller minste pent lakkert.

Innvendig er bilen utrolig lekker. Her er det mye brunt skinn fra italienske håndtverkere. Man kan nesten kjenne den hærlige duften av skinn hvis man studerer bildene lenge nok.

Mye lær! Foto: BMW.

Ettersom bilen bare har to seter, er det plass til mer baggasje enn man skulle tro ved første øyekast. Men bagasjerommet er heldigvis lite nok til at dama di må pakke lett når dere skal på roadtrip.

Bagasjerommet ser veldig flott ut. Gulvet er derimot svært høyt oppe. Man får ikke med seg mye i denne bilen. Foto: BMW.

Her er bilen fysisk til stede under bilshowet:

Her er et konseptbildene av interiøret:

mest lest