Politiet er på sporet av regnbuevandalene i Drammen: «Haram. Haram!»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 22. juli 2023 | 15:37

Drammen kommune bevilget en halv million kroner for lage en «regnbuegate» i Tollbugata inn mot Strømsø torg før Drammen Pride som går av stabelen 10-13. august.

Mange innbyggere protesterte mot pengebruken, men onsdag denne uken sto den ferdig.

Men like etter ble gata vandalisert av det som beskrives som «en guttegjeng på sparkesykler». De sladdet og laget gummimerker på flagget.

Artikkelen fortsetter.

Regnbueflagget i Tollbugata i Drammen har store gummimerker. Foto: iNyheter

Videre truet de folk som observerte hærverket. En person måtte slette en video vedkommende tok.

– Vitner forteller om truende fremtoning og dårlig stemning. En innringer opplyser til politiet at ungdommene ropte «haram, haram», fortalte politiets operasjonsleder Trond Egil Groth til lokalavisen Drammens Tidende.

Etter hendelsen gikk politiet ut og ba om tips fra publikum. Og nå har de fått inn bilder og videoer.

– Vi har fått inn en del opplysninger som gjør at vi har noe å jobbe videre med, sier etterforskningsleder Simon Gerhardsen.

Etter det Drammens Tidende erfarer har politiet tro på at de som sto bak hærverket «snart vil få politiet på besøk». Politiets forebyggende avdeling har angivelig god oversikt over ungdomsmiljøet i sentrum, og vil trolig kunne gjenkjenne gjerningsmennene på noe av materialet politiet sitter på.

Det har vært flere situasjoner i Drammen med hærverk fra muslimsk ungdom mot Pride-flagg.

På Fjell skole ble Pride-flagget i juni revet ned flere ganger av det DRM24 beskrev som «muslimske elever på skolen i de øverste klassetrinnene.»

mest lest