Biden skjelt ut for å godta klimaerstatning: – Motsatt av «Amerika først»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 22. november 2022 | 00:56

President Biden får kritikk etter å ha lovet opptil 1 milliard dollar for «klimaerstatninger» for fattige land som har lidd skader på grunn av bruk av fossile brensler.

Kina ble imidlertid ansett som et «utviklingsland» og er ikke pålagt å bidra med midler, til tross for at de er verdens største forurenser og har en av de største økonomiene.

Deltagere i programmet «Outnumbered» kritiserte avgjørelsen som det motsatte av «Amerika først».

«Outnumbered er et amerikansk nyhets- og talkshow som diskuter dagens nyheter og sendes på Fox News».

– fullstendig tull, kalte med-programleder Emily Compagno avgjørelsen og spurte om det var en satirisk historie fra «The Onion».

«The Onion er et amerikansk medieselskap og avisorganisasjon som publiserer satiriske artikler om internasjonale og nasjonale nyheter».

– Hvilken del av sunn fornuft er dette? spurte Emily panelet.

Les også: – For landets beste bør Biden og Harris trekke seg

Med-programleder Kayleigh McEnany hevdet at dette er det motsatte av en Amerika-først-agenda.

– Det er dette president Biden ønsker, sier hun.

– Kina har to tredjedeler mer utslipp enn USA og Europa. Så de fortsetter med utslipp, ikke betale de noen, og vi tar regningen, forklarte hun. «Velkommen til Bidens Amerika», la hun til.

FOX Business’ Jackie DeAngelis pekte på den økonomiske belastningen amerikanerne allerede føler fra Bidens klimainitiativer.

– Nå ønsker vi å ta denne kampen til utlandet, og vi ønsker å løse andres problemer også. Landet blør penger akkurat nå og klarer det bare ikke, advarte hun.

Hun oppfordret til at land som Kina må stilles til ansvar, men hun mener at Biden ikke har presset president Xi Jinping på noen alvorlige saker.

Ønsker republikanerne «Lykke til» i planene om å etterforske Hunter Biden

mest lest