TV 2 presenterer vaksineofferet Karl-Erik

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 22. november 2022 | 18:50

I august 2021 fikk 42 år gamle Karl-Erik Hordnes fra Arna utenfor Bergen sin andre dose med koronavaksine fra Pfizer. Tre uker senere ble han syk.

– Det var sterkt anbefalt å ta andre dose, så det hadde jeg ingen betenkeligheter med å gjøre. Jeg er ingen vaksineskeptiker, forteller familiefaren.

Tre uker senere fikk han influensasymptomer.

– Jeg lå strak ut i tre dager og trodde det var influensa. Problemet var bare at symptomene aldri ga seg, forteller Hordnes til TV 2.

Symptomene har ennå ikke gitt seg, 14 måneder senere.

– Det kan beskrives som en ekstrem utmattelse. Jeg har en tunghet i kroppen, med nummenhet i både armer, bein og fjes, forteller han.

Han har blitt testet på ulike vis på sykehuset, scanninger og blodprøver. Uten at legene har funnet noe galt.

«Det er ikke funnet annen forklaring enn en sannsynlig vaksinereaksjon,» står det i pasientjournalen hans.

Hordnes har nådd maksgrensen på sykmelding og er nå over på arbeidsavklaringspenger. Han jobber 40 prosent.

Hjemme i huset faller nå det meste på kona.

– Det er ikke så mye jeg kan bidra med. Alt fra oppfølging av guttene, fritidsaktiviteter og husarbeid blir påvirket, sier 42-åringen som vil gi et ansikt til de med alvorlige bivirkninger.

– 26 andre tilfeller

Det er Statens legemiddelverk som fører oversikt over mistenkte bivirkninger etter vaksinasjon i Norge.

– Det gjør inntrykk å høre denne historien, sier overlege Sigurd Hortemo ved Statens legemiddelverk.

Det er totalet behandlet 6884 meldinger om bivirkninger som klassifiserer som alvorlige.

26 tilfeller med langvarig utmattelse

– Så langt er det ikke fastslått noen årsakssammenheng mellom vaksinasjon med covid-19 og langvarig utmattelse, sier verlege Sigurd Hortemo ved Statens legemiddelverk.

Men Statens legemiddelverk har mottatt 26 meldinger om bivirkninger som gjelder langvarig utmattelse (utmattelse i mer enn tre måneder).

Skiskytter satt ut

I slutten av oktober skrev TV 2 om landslagsløper i skiskyting Sivert Bakken. Han ble helt satt ut etter tredje vaksinedose mot covid-19. Et stykke ut i mai merket han at noe i kroppen ikke stemte.

– Det var noe som ikke funket på trening, kroppen kjentes litt uggen. Så jeg oppsøkte legehjelp og kuttet ut treningen helt. Deretter ble det verre og verre. Jeg hadde fysisk ubehag og et press i brystet. Det var ganske mye smerter, og aldri noen tvil om at jeg skulle droppe trening.

Grunnen til at han ikke kan trene er en betennelse på hjertet.

– Det er bortimot 100 prosent sikkert at koronavaksinen etter sesongen er problemet. Jeg har hørt om andre tilfeller der folk har opplevd lignende saker fra vaksiner. Det var liksom ikke noe man visste om da man tok vaksinen, sa Bakken.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Per-Willy Amundsen får ikke svar på hvem som utfører overfallsvoldtekter (+)

mest lest