Lover å slutte å kjøpe aksjer: – Jeg har lært mye

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 22. november 2023 | 08:29

I den samme uken som Erna Solberg kunngjorde at hun forsetter som Høyre-leder, gjennomførte Sindre Finne aksjehandler for 450.000 kroner.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Men nå planlegger Sindre ifølge avisen å selge hele beholdningen og avstå fra individuelle aksjeinvesteringer så lenge hans kone har en ledende rolle i rikspolitikken.

Han lover å selge seg ut av alle sine enkeltaksjer innen 31. desember 2024.

– Etter gode diskusjoner med folk rundt meg, har jeg kommet til at en nødvendig konsekvens av dette, er at jeg slutter å kjøpe enkeltaksjer og finansielle instrumenter. Jeg slutter nå, og vil avstå fra det så lenge Erna er en ledende rikspolitiker. Fremover vil jeg gradvis selge alle mine børsnoterte enkeltaksjer, og senest innen 31. desember 2024, i god tid før neste stortingsvalg, vil jeg ikke eie noen børsnoterte enkeltaksjer eller finansielle instrumenter, sier han til DN.

Finne understreker at han ikke avstår fra aksjesalget lett, da aksjehandel har vært en hobby for ham i mange år.

– Jeg har lært mye av det som har skjedd, og ønsker nå bare å bidra til å rydde opp. Når alt kommer til alt, mener jeg det viktigste er at Erna blir statsminister igjen i 2025, og jeg kan drive med andre hobbyer enn aksjer, sier Finnes.

Mandag 13. november kunngjorde Erna Solberg at hun er mer motivert enn på lenge for å fortsette som partileder og stille som Høyres statsministerkandidat i 2025.

– Jeg er fullt motivert for å være Høyres partileder, og statsministerkandidat i valget i 2025, sier Solberg under en pressekonferanse.

mest lest