Sophie Elise bryter tausheten: – Jeg gidder ikke

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. februar 2023 | 08:49

Torsdag er en ny podkastepisode av «Sophie og Fetisha» sluppet på NRK. Det slettede bildet har ført til en rekord av klager til statskanalen.

I NRK-podkasten «Sophie og Fetisha» bryter Sophie Elise Isachsen (28) tausheten om kritikken hun og NRK har fått.

– Det er jo en elefant i rommet, verden har stått på hodet den siste uka, og det var ikke på grunn av krig, sult og fattigdom som kanskje man skulle tro (…) det var rett og slett på grunn av blant annet meg da, åpnet Sofie Elise Steen Isachsen (28) den ferske episoden av NRK-podkasten «Sophie og Fetisha».

– Grunnen til at jeg ikke sier noen ting er ikke fordi jeg ikke vet hva jeg skal si og ikke fordi jeg ikke står på en måte veldig stødig i det jeg skal si, men bare fordi at jeg er dritsliten og det er ikke rett nå, sier hun og fortsetter:

– Det føles ut som jeg har blitt kastet rundt i en tørketrommel i en uke nå og jeg gidder ikke. Jeg vil ikke nå, sier Sophie Elise.

Hun understreker at det ikke var noen tanker bak bildet.

Les også: Over 1600 klager til Kringkastingsrådet etter Sophie Elise-bilde: NRK-journalistene klager på forskjellsbehandling

Influenseren har vært stille siden det omdiskuterte Instagram-bildet ble publisert for sine 581.000 følgere og ble slettet for litt over en uke siden. Flere har spekulert i om posen man ser på bildet inneholder dop.

Isachsen mener at uansett hva man gjør blir det feil.

– Uansett hva man gjør så blir det feil, uansett hva man sier så virker det kalkulert, at jeg ikke sitter her og gråter er feil, hadde jeg grått er det feil, sier hun.

Hennes medprogramleder Fetisha Williams kaller den siste uka en «offentlig gapestokk».

Denne uken ble det kjent at duoens podkast har satt lytterrekord.

78.375 unike enheter spilte av forrige ukes episode, viser tall fra Podtoppen, ifølge TV 2.

Podkasten «Sophie og Fetisha» ble lansert i september i fjor. Siden har podkasten ligget jevnt i underkant av 60.000 unike enheter i uken, og for det meste holdt rundt 10. plass på podkastlisten, skriver VG.

Meningsløst at NRK skal investere i gaming-tv og Sophie Elise-fjas (+)

mest lest