Kalte Stoltenberg krigsforbryter – Får støtte fra partilederen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. april 2023 | 04:38

Rødts gruppeleder i Oslo hengt ut Jens Stoltenberg som krigsforbryter.

– Våpen er ikke veien til fred, som krigsforbryteren Jens Stoltenberg har sagt. Å tro at mer våpen vil skape fred, er en utopi. Det sa Siavash Mobasheri, gruppeleder i Rødt i Oslo, under debatten om våpenstøtte til Ukraina på Rødts landsmøte lørdag.

Uttalelsen faller ikke i god jord hos byrådsleder Raymond Johansen i Oslo.

– Dette skaper ikke et bedre klima for samarbeid og forhandlinger. Men bidrar til å skape større avstand. Kommunepolitikk er ikke utenrikspolitikk, men her viser Rødt en side av seg som gjør det svært krevende å samarbeide. Jeg forventer at ledelsen i Rødt fordømmer slike uttalelser, sier han til Aftenposten.

Johansen sier til avisen at han forventer at ledelsen i Rødt fordømmer slike uttalelser.

Men Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener beskyldningen mot Stoltenberg er innenfor.

– Rødt var mot den ulovlige, folkerettsstridige Libya-krigen hvor femten norske F-16-fly slapp til sammen 588 bomber over Libya. Dette var Jens Stoltenberg øverste ansvarlig for. Det må det være greit å påpeke, sier Moxnes til Aftenposten.

Også utenriksminister Anniken Huitfeldt reagerer sterkt på uttalelsen til Rødts gruppeleder.

– Det er noe virkelighetsfjernt med den politiske dømmekraften i partiet Rødt. Moxnes selv stemte mot at Sverige og Finland skulle få bli med i Nato etter demokratiske beslutninger om å søke medlemskap. Selvfølgelig skal vi bistå Ukraina for å beskytte ukrainere mot Putin-regimets raketter, skriver hun i en SMS til Aftenposten.

Rødts landsmøte: Stort flertall går inn for ny abortlov

mest lest