Australia krever sensur av terrorvideo: Elon Musk nekter

Avatar photo
Publisert 23. april 2024 | 15:08

Mandag forrige uke ble en biskop angrepet med kniv under en direktesendt gudstjeneste i Sydney. Et klipp av hendelsen har gått viralt på Elon Musks sosiale platform, X.

Ifølge Premier Christian News, har sjefen for Australias digitale sikkerhetstjeneste sendt ut et varsel til de store sosiale mediene, som X og Meta, for å få dem til å fjerne videone som viser knivangrepet.

Det var en 15 år gammel gutt som utførte knivangrepet mens han ropte «Allahu Akbar». Australske myndigheter omtaler det som et terrorangrep, og på bakgrunn av dette frykter de at videoen kan inspirere nye terrorhandlinger.

Elon Musk ønsker imdilertid ikke å etterkomme kravene fra australiske myndigheter. Han mener deres krav om sensur strider mot ytringsfriheten. Musk har tidligere sagt at den eneste grunnen til at han kjøpte Twitter i 2022, som han sere omdøpte til X, var at han ønsket å gjenopprette ytringsfrihet på plattformen.

– Vi forsøker å sensurere videoen i Australia, men den australske sensurkommisjonen krever at vi forbyr innhold globalt. Det vil vi ikke gå med på, skriver Musk på X, og legger til:

– Hvis ett land skal få sensurere innhold for hele verden, hva stopper da et hvilket som helst land fra å få kontrollere hele verdens internett?

SpaceX- og Tesla-gründeren har også kommet med flere stikk mot australske myndigheter de siste par dagene:

Fire personer ble skadet i knivangrepet forrige uke. Den 53 år gamle biskopen på sin side skal ha bedt for angriperen før ambulansen kom, ifølge politiet.

En stor gruppe mennesker samlet utenfor kirkebygget kort tid etter angrepet. En video fra stedet viser gruppen rope «bring him out» (få ham ut), i referanse til gjerningsmannen.

Det utviklet seg uroligheter på stedet i timene etter angrepet. Dette fremkommer i en rekke videoer som er delt i sosiale medier.

mest lest