Russland har angrepet Odesa

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. april 2024 | 07:42

Russland har angrepet Odesa natt til tirsdag.

Det opplyser Ukrainas sørlige forsvarsstyrker på Telegram.

– I natt sendte de russiske terrorstyrkene nok en gang flere bølger av angreps-UAVer av typen Shahed-131/136 til de sørlige regionene.

– Ni ble skadet, inkludert fire barn, mens flere andre ble reddet etter at det brøt ut brann i et leilighetsbygg.

Initiativet må tilbake
President Zelenskyj sier i sin tale til nasjonen at landet må jobbe «mer enn hundre prosent» for å holde situasjonen under kontroll og returnere initiativet til Ukraina.

– Særlig nå når vi endelig opplever et positivt skifte med amerikansk støtte, som kan sikre at det ukrainske potensialet støttes opp med akkurat den typen våpen våre styrker trenger, sa Zelenskyj i talen.

Fire prioriteringer
– De fire prioriteter er nøkkelen: Beskyttelse av himmelen, moderne artilleri, kapasitet på langdistanse og sikre at de amerikanske støttepakkene kommer så raskt som mulig, sier han.

I den sammenhengen påpeker han at alle aspekter av avtalen om ATACMS-missilene er ordnet.

Artikkelen fortsetter.

Forhandler om Patriot-leveringer
Den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba sier ifølge Interfax at han for tiden forhandler med flere land om å få levert flere Patriot-systemer.

Uttalelsen fra Kuleba kommer etter EU’s utenriksministres møte mandag, hvor de diskuterte levering av flere våpen til Ukraina. Kuleba informerer om at det allerede er fire batterier med Patriot-systemer som er under vurdering. Han understreker viktigheten av å fremskynde beslutningsprosessen og er sikker på at disse avgjørelsene vil bli tatt til fordel for Ukraina.

mest lest