Statkraft tjente 10,9 milliarder kroner i årets tre første måneder

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. mai 2023 | 08:08

Tirsdag morgen rapporterer Statkraft regnskapene for første kvartal.

Statkraft har tjente store summer på de høye strømprisene man har sett i Norge og Europa siden slutten av 2021.

Den statlige kraftkjempen fikk et underliggende driftsresultat på 18,5 milliarder kroner i kvartalet, noe opp fra 18 milliarder på samme tid i fjor, ifølge E24.

Resultatet etter skatt endte på 10,9 milliarder kroner, som er noe ned fra overskuddet på 11,4 milliarder kroner i første kvartal 2022. Netto driftsinntekter økte til 24,5 milliarder kroner, mot 22,1 milliarder i samme kvartal i fjor.

– Høye kraftpriser, om enn på et lavere nivå enn i fjor, ga sammen med solid drift svært sterke resultater innenfor kraftproduksjon. Verdiskapingen i Markets fortsetter å være svært sterk, uttaler konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i børsmeldingen.

Les også: Statkraft-sjefen med over 7 millioner kroner i lønn

I tillegg påpeker Statkraft at den svake norske kronen og prissikring ga positive effekter som påvirket driftsinntektene betydelig.

Statkraft-ledelsen har opplevd mye motvind de siste ukene med høylytt diskusjon om milliardbonuser i det statlige selskapet.

Strømprisene både i Norge og ellers i Europa ligger fremdeles på langt høyere nivåer enn det som har vært vanlig tidligere.

mest lest