Kvinnelig gisselvideo forferder

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 23. mai 2024 | 09:12

Familiene til fem kvinnelige soldater som ble tatt som gisler 7. oktober har publisert en video for å legge presse på regjeringen til Benjamin Netanyahu. De ønsker at forhandlingssporet med Hamas gjenopptas.

De unge kvinnene jobbet som observatører for den israelske hæren (IDF) da basen deres, Nahal Oz, ble angrepet av Hamas i terroraksjonen 7, oktober. 15 av observatørene ble drept, mens sju ble tatt som gisler til Gaza. En av gislene, Ori Megidish, ble reddet av IDF i oktover, mens en annen. Noa Marciano, ble drept av Hamas.

Fem av kvinnene er fortsatt i Gaza. Det gjelder Liri Elbag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa og Naama Levy.

Rundt 1200 mennesker ble drept og mer enn 250 ble tatt til fange i den brutale aksjonen.

I videoen som familien har fått tilgang på gjennom IDF og nå bestemt seg for å publisere, ser man flere scener, blant annet fra tilfangetakelsen som er filmet av Hamas selv.

Kvinnene blir bakbundet, og er forslått. Hamas-soldater står rundt dem. Kvinnene prøver å argumentere for seg. En påpeker han hun har venner blant palestinere. Det blir avvist.

– Våre brødre døde på grunn av dere, vi vil skyte dere alle, sier en av dem.

Videoen er publisert fordi familiene ikke føler regjeringer prioriterer å få gislene frigitt.

– Vi vil at regjeringen vår skal våkne opp, sier faren til en av gislene.

«Se dem i øynene,» heter det i en pressemelding fra familiene som Jerusalem Post refererer. De kaller det en «nasjonal skandale» at gislene ikke er løslatt etter 229 dager.

mest lest