Drone rammer bygning i Moskva

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. august 2023 | 05:29

Det meldes om en eksplosjon og røyk i finansdistriktet i den russiske hovedstaden, fem kilometer unna Kreml natt til onsdag.

Det skriver Reuters, som siterer det statlige russiske nyhetsbyrået Ria.

Luftvern skjøt ned en drone utenfor Moskva tidlig onsdag morgen, mens en annen drone traff en bygning under oppføring i finansdistriktet Moskva by, skriver ordfører Sergej Sobjanin på Telegram.

– Luftforsvar skjøt ned en drone i Mozhaisky-distriktet i Moskva-regionen, mens et annet ubemannet luftfartøy traff en bygning under bygging i byen, sa han.

– Ifølge foreløpige rapporter var det ingen omkomne. Nødetatene ble sendt til skadestedet, understreker ordføreren.

Også lørdag ble en bygning truffet av en drone i finansdistriktet.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass ble flere flyplasser i Moskva er stengt på grunn av antatte ukrainske droneangrepet natt til onsdag.

«Natt til 23. august stoppet luftforsvaret et nytt forsøk fra Kiev-regimet på å utføre et terrorangrep på Moskva, som involverte tre ubemannede luftfartøyer. To droner involvert i angrepet ble ødelagt av luftforsvar over Mozhaisky- og Khimkinsky-distriktene i Moskva-regionen, mens den tredje ble stoppet av elektronisk krigføring og mistet kontrollen, og krasjet inn i en bygning under bygging i Moskva bykomplekset,» lyder uttalelsen fra det russiske militæret.

mest lest