Stortingspolitiker ønsket Viggo Kristiansen «dit pepperen gror»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. oktober 2022 | 07:49

Stortingspolitiker Lene Westgaard-Halle (H) sier hun skjønner hun gikk for langt med sin omtalen av Viggo Kristiansen.

Etter at riksadvokaten fredag ba om frifinnelse av Viggo Kristiansen, tok stortingspolitiker Tuva Moflag (Ap) å skrev på Twitter at hun og Kristiansen er like gamle, og pekte på alt hun hadde gjort de siste 20 årene, som Kristiansen ikke har fått mulighet til, skriver TV 2.

Stortingsrepresentant for Høyre, Lene Westgaard-Halle, til motmæle i kommentarfeltet, der hun skriver Moflag og Kristiansen ikke kan sammenliknes på noen måte.

– Alle tweetene her i dag om alle de tapte muligheten hans sliter jeg skikkelig med. Jeg er ikke større enn at jeg syns han er et forferdelig menneske. Det går an å mene det samtidig som man mener at justismordet er forferdelig, for det er det, skriver hun.

Politikeren skriver videre:

– Justismordet er forferdelig. Men ønsker likevel fyren dit pepperen gror, på lik linje med alle andre pedofile.

Westgaard-Halle viser til at Viggo Kristiansen også ble dømt for overgrep mot en annen jente, som han begikk i tenårene.

Lørdag slettet hun tweeten.

– Sletter tweetene mine under posten til Tuva her, tar til meg kommentarene og kritikken jeg fikk og skjønner at jeg gikk for langt. Man lærer så lenge man lever, skriver stortingspolitikeren, ifølge TV 2.

Frikjent Viggo Kristiansen kan risikere å måtte betale erstatningskrav til de etterlatte

mest lest