Kvinner og barn skadet etter knivangrep i Dublin

Avatar photo
Publisert 23. november 2023 | 18:14

Fem personer, deriblant tre barn, er skadet etter en knivstikking i Irlands hovedstad Dublin onsdag ettermiddag.

Ifølge RTE er en jente og en voksen kvinne alvorlig skadet etter hendelsen.

Alle de fem skadde er sendt til ulike sykehus i Dublin, og irsk politi omtaler hendelsen som alvorlig.

Ifølge RTE skal en mann ha angrepet en kvinne med kniv før han skadet barna. Mannen skal også ha pådratt seg skader i angrepet, og får behandling på sykehus, der politiet venter på å få avhøre ham.

Hendelsen skal ha skjedd på Parnell Square East i Dublin rundt klokken 14 lokal tid, i nærheten av en skole for jenter. Området er sperret av og erklært et åsted av irsk politi.

Les også: Tenåring døde under førstegangstjeneste

Irish Times har intervjuet et vitne på stedet. Vedkommende beskriver at en mann har gått til angrep på en gruppe unge mennesker med kniv. Videre skal flere ha brutt inn, og avvæpnet mannen.

Siobhan Kearney, en forbipasserende som skal ha vært med å overmanne den antatte gjerningsmannen, beskriver situasjonen som «det absolutte kaos» overfor RTÉ.

Det er delt en rekke videoer fra stedet på sosiale medier:

På sosiale medier spres det bilder av det som angivelig skal være gjerninsmannen. På ett bilde ligger mannen på bakken, med blod i ansiktet, under politiets kontroll. Enkelte hevder at mannen har utenlandsk bakgrunn, men dette er ikke bekreftet.

Politiet har funnet en stor kniv på stedet, ifølge Irish Times.

Politiet opplyser at de på nåværende tidspunkt ikke leter etter flere gjerningspersoner. Det er ikke mistanke om at angrep var en terrorhandling, ifølge RTE.

mest lest