Fly med 65 krigsfanger styrtet

Avatar photo
Roar Myrbraten
Frilansjournalist
Publisert 24. januar 2024 | 11:08

Et russisk Il-76 militærtransportfly styrtet i Belgorod-regionen i Russland. Ulykken skjedde i dag 24. januar.

Dette ble rapportert av RBC-Ukraine med henvisning til den russiske Telegram-kanalen «112» og guvernøren i Belgorod-regionen Vyacheslav Gladkov .

«Militærflyet Il-76 styrtet i Belgorod-regionen. Dette ble rapportert av vår kilde. Telegram-kanalen «112» skriver at hendelsen fant sted i Korochan-distriktet, ca 15 mil fra Ukrainske Kharkiv.

Senere ble informasjonen om at flyet styrtet i landsbyen Yablonovo bekreftet av guvernør Vyacheslav Gladkov, som uttalte at han var på vei til åstedet for hendelsen.

De første videoene fra ulykkesstedet til militærtransportflyet IL-76 er også publisert på nettet. Nettverket sier også at det kan ha vært 63 personer om bord i flyet.

For tiden jobber nødetater og militæret på stedet. Vraket av flyet lå spredt i flere kilometer.

Det russiske forsvarsdepartementet bekrefter også styrten.

Det melder de russiske nyhetsbyråene Tass og Ria.

Det befant seg 65 krigsfanger om bord i forbindelse med en fangeutveksling, rapporteres det. I tillegg var det seks besetningsmedlemmer og tre assistenter om bord.

Ifølge Forsvarsdepartementet skjedde flystyrten rundt klokken 9 norsk tid. Årsaken til ulykken er ikke oppgitt.

Videoen viser flyet styrte.

Hva kan man si om Il-76?

Il-76 er et tungt militært transportfly utviklet av Russland og Sovjetunionen.Disse flyene ble første gang satt i drift i 1975.Den første militære transportflyet med turbojetmotor i Sovjetunionen var Il-76.

Russland bruker disse flyene for å frakte personell og tungt utstyr.

Åpne kilder rapporterer at flyet kan transportere last med en maksvekt på 28-60 tonn over en distanse på opptil 4200 km og med en marsjfart på 770-800 km/t.Mannskapet består av syv til syv personer.

Natt til 30. august 2023 ble fire Il-76-fly ødelagt og flere skadet i et angrep på flyplassen i Pskov, Russland. Ifølge sjefen for hoveddirektoratet for etterretning, Kyrylo Budanov, ble flybasen  angrepet av droner. Avstanden mellom Pskov og landsbyen Yablonovo er ca 20 mil.

mest lest