Tragedien i Nes: Mannen ringte politiet og sa han hadde drept døtrene og barnebarnet

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 24. januar 2024 | 13:45

Tirsdag var iNyheter første mediet ute med opplysningen om at det var en mann som hadde drept sine to døtre og et barnebarn.

Vi visste også at den ene kvinner var politibetjent, men ventet med disse opplysningene til politiet selv bekreftet det av hensyn til de pårærende.

Hendelsen skjedde på en gård i Skogbygda i Nes.

Nå bekrefter også politiet varslingene de selv mottok fra mannen i 60-årene.

Den drapssiktede mannen ringte selv inn til politiet, og varslet at han hadde drept sine to døtre og barnebarn og at han ville ta sitt eget liv.

Mannen ringte politiet kl 11:16. Politiet ankom kl. 11:29. Han er nå siktet for trippeldrap.

Da politiet kom til stedet, fant de fire døde, skriver politiet i en pressemelding. Eneboligen var da fylt av røyk. Politiet fant de to kvinnene i 20- og 30-årene, et lite barn og mannen som hadde ringt. Alle fire var døde.

Flere sentrale etterforskningsoppgaver skal gjennomføres i dag, blant annet obduksjon av de døde. Politiet skriver at de derfor ikke har noe mer så si om dødsårsak, hendelsesforløp eller detaljer fra åstedet.

Det har vært gjennomført flere avhør i saken utover kvelden i går, og fortsatt vil avhør være en sentral oppgave for å belyse hva som kan ha vært utløsende for hendelsen. Etterforskningen pågår for fullt. 

– Dette er åpenbart en veldig alvorlig og ufattelig trist sak. Det viktigste for politiet nå er å gjennomføre en bred og grundig etterforskning, samtidig som vi skal prøve å ivareta pårørende på en så god måte som mulig, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Når det gjelder bistandsadvokat og oppnevnelse av forsvarer for siktede, er dette under oppfølging, skriver politiet.

Naboer i bygda er i sjokk.

– De var supre naboer. Det var aldri noe trøbbel eller bråk med dem. Alle sammen var eksemplariske mennesker, sier Roy Aasvangen til NRK.

Heller ikke ordføreren kan ta innover seg det som er skjedd.

– Dette er dypt tragisk og ikke minst meningsløst. Det er en stor, stor sorg for lokalsamfunnet, sier ordfører i Nes Tove Nyhus (Frp).

Hun opplyser at de fire som er bekreftet døde, var innbyggere i kommunen.

– Det er helt uforståelig og vanskelig å forholde seg til. Man blir jo nærmest vantro, sier Nyhus.

iNyheter kjenner identiteten til de fire. Det er som vi meldte tirsdag snakk om etniske nordmenn.

Jørgen Granberg bidro til denne saken.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

mest lest