Kreml beordret mediene til å koble Ukraina til Moskva-terroren

Avatar photo
Publisert 24. mars 2024 | 18:20

Over 140 mennesker ble drept under terrorangrepet i Moskva fredag kveld, med over 110 skadde i kritisk tilstand. Mye er fortsatt ikke kjent om angripernes motiv, men russiske myndigheter har tilsynelatende ønsket å koble Ukraina til terroren i timene etter angrepet.

Ifølge den uavhengige russiske avisen Meduza skal russiske myndigheter ha gitt en hemmelig instruks til alle statskontrollerte og lojale medier om å legge vekt på koblingen til Ukraina i dekningen av angrepet på Krokus.

Meduza siterer to anonyme kilder som jobber i hvert sitt statlige mediehus.

Samtidig har visepresidenten i det russiske sikkerhetsrådet, Dmitrij Medvedev, gått ut og sagt at Russland «ville drepe ukrainske statsledere» dersom Kyiv viser seg å være involvert.

Ukraina på sin side nekter for å ha noe med angrepet å gjøre.

Den islamske stat (IS) har tatt på seg skylden for angrepet. Amerikansk etterretning mener det også er grunn til å tro IS står bak.

I en video som iNyheter publiserte natt til søndag, kan man se terroristenes egne opptak av terrorhandlingene deres. I videoen kan man og høre det som skal være en kryptert stemme som roper «Allahu Akbar». Videoen er ikke verifisert av russiske myndigheter.

En hvit Renault ble etterlyst få timer etter terrorangrepet. Denne ble stoppet av russiske sikkerhetsstyrker nær landsbyen Teply, nær grensene til Belarus og Ukraina. Det er foreløpig ikke kjent hvor bilen var på veg, eller hvorfor.

mest lest