STERKE BILDER: Her filmer terroristene sine egne handlinger

Avatar photo
Publisert 24. mars 2024 | 01:27

En video som er gjort offentlig lørdag kveld viser Moskva-terroristenes groteske handlinger under angrepet mot konserthuset Crocus City Hall nordvest i den russiske hovedstaden fredag kveld.

Tidligere er det blitt delt en rekke videoer av terrorhandlingene som ble tatt opp av tilfeldig forbipasserende.

Terroristene har tilsynelatende filmet deler av angrepet selv. I denne videoen kan man se en person skyte flere skudd, mens en annen person kutter strupen på en mann som ligger nede.

Ansiktene til terroristene er sladdet i videoen. På slutten av klippet kan man høre en kryptert stemme rope «Allahu Akbar».

Vi advarer mot svært grafiske bilder.

Du kan se videoen ved å trykke her.

Den islamske staten (IS) hevder å stå bak terrorangrepet. Det skriver terrorgruppen på sin egen Telegram-kanal.

De kamuflerte terroristene drepte minst 140 personer under angrepet, ifølge oppdaterte tall lørdag kveld fra det russiske nyhetsbyrået Tass. I tillegg skal over hundre være skadet. Det er ventet at dødstallet skal fortsette å stige.

Russiske myndigheter hevder at 11 personer er pågrepet etter angrepet.

En kilde forteller til BBC Russland at to av angriperne er døde.

Den ene skal ha blitt drept i auditoriet i konserthuset hvor angrepet ble utført fredag kveld, og den andre ble drept i Bryansk-regionen hvor russiske sikkerhetsstyrker stoppet en hvit Renault.

Visegrád 24 har delt en video på X som angivelig viser et avhør som fant sted etter pågripelsen av en terrorist etter massakren i Moskva fredag kveld. Videoen er ikke bekreftet av russiske myndigheter, men blir gjengitt i det russiske statlige mediet RT.

Den pågrepne mannen forteller i videoen at han ble kontaktet av assistenten til en islamistisk leder som han følger på Telegram. Mannen skal så ha blitt tilbydd penger for å utføre angrepet.

mest lest