Marie Simonsen er et livsfjernt fjols

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 24. april 2024 | 19:23

Dette er en kommentar.

Det er jobben min å skumme norske aviser, inkludert Dagbladet. Men måten de bruker klikkbait på gjør at de færreste artikler blir åpnet. Jeg er derfor takknemlig til Kjetil Rolness, som på Facebook har gjort oss oppmerksom på en kommentar begått av Marie Simonsen.

Hun har vært ansatt i Dagbladet i en mannsalder.

Denne gang har Simonsen kommentert voldsutviklingen i Oslo. Gjennom en konkret hendelse.

Og det er så man knapt tror det man leser, eller at den kommentaren har sluppet gjennom i redaksjonen. Simonsen blottlegger en så selvsentrert og elitistisk holdning at det virker som en karikatur.

På sin egen Facebook-side innleder hun på følgende måte:

«Hver gang jeg så overskriften skutt på åpen gate, må jeg innrømme at jeg ikke reagerte. De skyter vel bare hverandre, tenkte jeg.

Helt til min gode venn og nabo, Eirik Mosveen, havnet midt i skuddlinjen med sin 80-år gamle mor. Da begynte jeg å legg merke til at det skjer stadig oftere i Oslo.

Det er skummelt.»

Skjermbilde Facebook.

Og i selve artikkelen kommer Simonsen med flere dyptpløyende «innsikter».

Hun forteller om en amerikanske venninne som har lest aviser og er bekymret for volden i Oslo.

«Neida, ta det med ro, de skyter bare hverandre, forsikret jeg noen dager før hun skulle komme på besøk,» skriver Simonsen om sitt gamle jeg.

«Inntil for noen år siden hadde jeg mine ord i behold. Kriminelle var mer lyssky og treffsikre, og de gjorde jobben selv.»

«[Vi slo] oss til ro med at iskalde 38-åringer skjøt en konkurrent i en øde vei ingen hadde hørt om. Det var en verden som nesten ikke angikk oss. Men hvis de skal begynne å skyte rundt seg midt på Tøyen torg en lørdags kveld, da er det annerledes. Da truer volden og kriminaliteten hverdagen til vanlige folk.»

For nå som Avisa Oslo-redaktør Eirik Mosveen, har blitt vitne til det: Da våkner også Marie Simonsen (62). Nå kan selv hun og de hun bryr seg om rammes.

«På torget hang flere mennesker rundt utestedene, men det hindret ikke en ung mann i å ta fram en pistol og fyre løs uten hensyn til folkene rundt ham.»

Uff og uff.

«Den dramatiske skyteepisoden i Oslo sentrum, som Dagbladet har publisert en video av i helgen, skjedde et steinkast fra Nationaltheatret i en av byens travleste gater. Det er skjødesløst og ute av kontroll på en gang, og derfor skaper det overskrifter og får større oppmerksomhet enn om det skytes i drabantbyene på østkanten en tirsdag kveld. Som det stadig skjer uten å få annet enn en notis,» fortsetter Simonsen.

For når det skytes andre steder, der Simonsen ikke trenger å ferdes, da er det greit. Ja, da trenger ikke heller Dagbladet skrive om det som annet enn en notis. Det rammer bare noen andre.

Nå klander hun de kriminelle, som ikke forstår sitt eget beste. Hvis de bare hadde fortsatt å skyte hverandre, og gjøre det på østkanten, der «noen andre bor», så ville ikke avisene eller politiet brydd seg om det.

Les hva hun skriver om de kriminelle:

«Det siste de ville var å farte rundt i Oslo sentrum med en pistol på innerlomma og sette sivile i fare. Det er jo smart ut i fra forretningskonseptet. Straks det skytes på Aker Brygge på høylys dag, bryter helvete løs. Flomlyset skrus på. Pressen graver seg inn i gjenger og nettverk, politikere snakker om «svenske tilstander» og maser om mer ressurser til politiet. Hele samfunnskontrakten handler om at vanlige borgere skal kunne bevege seg trygt rundt i byen uten å risikere å havne i en skuddveksling på åpen gate.»

For Simonsen stoler heller ikke på at de kriminelle er treffsikre nok til å skyte ned i Oslo sentrum uten å skade hvite kvinner som henne selv. Og dette er ikke bra for polikerne, er Simonsens unike innsikt:

«Det er uheldig for oppslutningen på så mange måter. Først og fremst fordi skyting på mennesker skaper frykt og uhygge, og deretter fordi folk spør hvorfor det skjer. Hvordan har det seg at mindreårige flyr rundt med skytevåpen? Er de trent til å skyte i folkemengder? Er de treffsikre nok når du møter dem på T-banen?»

Bare så det er sagt: Jeg finner ikke på disse sitatene fra Simonsen. Hun har faktisk skrevet det. I all sin dårskap om mangel på selvinnsikt eller forståelse for hvordan det vil tolkes av «vanlige folk».

Hvorfor kan ikke bare de kriminelle holde seg vekk? Hm. Simonsen begynner å ane at noe ikke er som hun trodde:

«Dette er ganske basic. Ikke at jeg tror kriminelle er genier, men de er ikke dumme heller. De er opptatt av sine rammebetingelser som alle andre virksomheter i samfunnet. Derfor er utviklingen skremmende. Den vitner om at kriminelle har liten respekt for politiet, eller frykter konsekvensene av alvorlige lovbrudd.»

Aha. De kriminelle har ikke respekt for politiet. Et politi folk som Simonsen i årevis har beskyldt for rasisme og etnisk profilering. Nå har disse kriminelle altså vokst seg så sterke at de også har tatt seg ned til de finere strøk der Simonsen og Mosveen oppholder seg.

Og da må både avisene skrive om det og politiet handle. Dessverre.

Som Rolness skriver om Simonsen:  

«Oss og dem. Men den jevnt økende gjengkriminaliteten blant «dem» har hun fått med seg. Uten å skrive noe særlig om den. I stedet har hun brukt en god del energi gjennom mange år på å latterliggjøre, utdefinere, høyrestemple eller brunbeise de som har advart mot utviklingen, som Jan Bøhler og Hege Storhaug.»

Marie Simonsen har med denne kommentaren i Dagbladet avslørt en arroganse og endog en rasisme i måten hun hever seg over alt som skjer i deler av byen der stort sett bare innvandrere bor, som er av det mest outrerte og livsfjerne jeg har lest.

Selv fra Marie Simonsen.

At den kvinnen blir betalt av Dagbladet for å kommentere noe som helst, sier det meste om norske medier.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Derfor kan venstresiden lefle med bruk av vold – men ikke høyresiden (+)

mest lest