Orban: Europa forbereder seg på krig med Russland

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. mai 2024 | 09:56

Uttalelser fra vestlige politikere og journalister indikerer at Europa forbereder seg på krig med Russland.

Det hevder Ungarns statsminister Viktor Orban, ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

– Før de to verdenskrigene brukte mediene lang tid på å forberede seg til å gå inn i krigen. Jeg tror det er det som skjer i dag. Vi kan trygt si at Europa forbereder seg på å gå inn i krigen, sa han.

Han understreket at han ikke anser det som sannsynlig at Russland vil angripe et NATO-land, og at dekningen av den «russiske trusselen» er en manøver fra Vesten i de såkalte forberedelsene.

Uten å avsløre detaljer sa Orban at arbeidsgrupper ved NATOs hovedkvarter i Brussel nå studerer hvordan alliansen kan ta del i krigen i Ukraina.

– Advokater gjør et ganske seriøst arbeid, og studerer hvordan Ungarn kan være medlem av NATO og samtidig ikke delta i NATO-aksjoner utenfor alliansens territorium. Dette er noe det ungarske diplomati må løse, la han til.

Vladimir Putin påpekte i et intervju med Tucker Carlson at Russland ikke kommer til å angripe NATO-land, «dette gir ingen mening». Den russiske presidenten hevdet da at vestlige politikere regelmessig skremmer sine befolkninger med en innbilt russisk trussel for å avlede oppmerksomheten fra interne problemer.

mest lest